преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Музикалният свят реагира на новината за смъртта на Скот Уейлънд

Той почина на 48-годишна възраст

Публикувано на 04 Декември 2015
Музикалният свят реагира на новината за смъртта на Скот Уейлънд

Легендарният рок музикант Скот Уейлънд почина на 48-годишна възраст. Той беше открит от своя мениджър в концертния си автобус в Блумингтън, Минесота. Уейлънд стигна музикалните върхове като фронтмен на Stone Temple Pilots и по-късно на Velvet Revolver. В последните години той беше концентрирал усилията си върху своя проект Scott Weiland and the Wildabouts.

Именно със своята банда той трябваше да свири снощи. Все още не е обявена точната причина за смъртта на Уейлънд.

Музикалната общественост реагира веднага на загубата на един от най-талантливите си вокалисти.

Басистът на Mötley Crüe Ники Сикс написа: „Тъжен съм да науча, че Скот е починал. Надявам се, че не са наркотици. Най-тъжната част от това е, че децата му и семейството му остават сами. RIP”

Китаристът на Jane's Addiction Дейв Наваро сподели в Туитър: „Тъкмо научих, че нашият приятел Скот Уейлънд е починал. Много съм натъжен, тази вечер мисля за семейството му”

Алис Купър също реагира – „Дълбоко съм натъжен от смъртта на певеца Скот Уейлънд. Какъв глас загубихме. Молитви и мисли за неговото семейство”

Майлс Кенеди: „Много съжалявам да чуя за Скот Уейлънд. Той беше обаятелен фронтмен, който имаше дарбата да пише велики мелодии. RIP”

Лизи Хейл: „RIP Скот Уейлънд. Една легенда...до края. Дълбоко съчувствие към семейството му”

Вокалистът оставя две деца. Ноа - от бившата му жена Мери Форсбърг, и Люси - от настоящата му съпруга Джейми, с която се ожениха през 2013 година.

Поклон пред паметта му!

Ключови думи: