преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Motor са вторите подгряващи на Depeche Mode !

     До концерта на ню уейв легендите Depeche Mode у нас остават точно два месеца.

Публикувано на 18 Март 2009
Motor са вторите подгряващи на Depeche Mode !
     До концерта на ню уейв легендите Depeche Mode у нас остават точно два месеца. За щастие на хилядите български фенове на британските идоли, те ще направят своето супер атрактивно шоу на столичния стадион Васил Левски на 18 май (понеделник).

     Събитието се провежда в рамките на мащабния фестивал Туборг Грийн Фест, който ще премине през Сърбия, Хърватска и България. Организатор на концерта на Depeche Mode в София е София Мюзик Ентърпрайсис.  

      Depeche Mode за втори път ще изненадат супер приятно многобройните си фенове у нас. И в трите държави, в които се провежда Туборг Грийн Фест няма да участват местни артисти като съпорт за концертите. Но за сметка на това британците пристигат не с една, а с цели две чуждестранни подгряващи групи! Освен обявените Ladytron, вече е известна и втората формация, която ще открие страхотния фестивален ден преди големите хедлайнери. Това е MOTOR - една от най-актуалните британски електро формации за последните години, която ще се качи първа на сцената за грандиозния концерт.  

     Формацията MOTOR е представена от Мистър Но и Браян Блек, а музиката им е съчетание от дълбок завладяващ груув и индъстриъл барабани, съчетани с ейсид хаус елементи. Супер успешните сингли ,, ,,Black Powder", ,,Sweatbox", "Spazm", "Flashback", "Ice" и много други заслужено поставят формацията в светлината на прожекторите като еднин от най-сериозните електронни проекти на световно ниво. Мистър Но е роден във Франция, а Браян Блек - в Америка. Интернационалната формация се среща и събира в Лондон, където Мистър Но свири на барабани в клуб Camden. В същото време Браян е талантлив поп изпълнител, със завидна биография на саунд инженер в личното звукозаписно студио на легендарния Принс "Paisley Park Studios" в Минеаполис. През 1989г. Браян напуска Америка и се установява в Лондон, за да развива своите собствени музикални проекти. Заедно с Мистър Но се заемат с атрактивната за времето си идея да пресъздадат звука от класическите акустични барабани чрез дръммашина, съчетан с мелодичен електронен програминг.

     MOTOR правят ремикси за големи имена на световната музика като Мерилин Менсън, Депеш Мод, Ейсидкидс и Кание Уест, записват музиката към касовите филми ,,Godzilla" и ,,Final Wars". Работят заедно с популярните Felix Da Housecat, Xlover, Princess Superstar и японския рок идол Ацуши Сакураи. За своята почти 20-годишна кариера MOTOR издават четири албума, а най-новият предстои да излезе през пролетта на 2009г. и е озаглавен ,,Metal Machine". Проектът стартира мащабно световно турне, което ще премине през цяла Европа, Америка и Австралия.  

     18 май се очертава да бъде един наистина вълнуващ фестивален ден с много разнообразна музика и висок емоционален заряд! Хилядите фенове, които ще станат част от Туборг Грийн Фест в София ще изживеят незабравими часове с легендите Depeche Mode и страхотния съпорт в лицето на Ladytron и Мотър!

     Интересът към концерта на британските ню уейв крале Depeche Mode е огромен. Все още ограничено количество билети за мегасъбитието могат да бъдат закупени на цени от 40, 45, 55 и 65 лева от билетен център НДК, касите на Тикетпро България в цялата страна и онлайн на www.tickeptro.bg
Ключови думи: