преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Morcheeba се завръщат в България с нов албум

Гостуването на триото е част от европейското им турне в подкрепа на осмия им студиен албум „Head Up High”

Публикувано на 29 Октомври 2013
Morcheeba се завръщат в България с нов албум

Morcheeba се завръщат за концерт в България на 13 декември в Зала 3 на НДК.

Шоуто ще е част от европейското турне на бандата в подкрепа на осмия им студиен албум - „Head Up High”, който излезе на 14 октомври.

 

Той е еклектичен и убийствено позитивен. В създаването му участват и тримата членове на групата, като албумът отразява поредицата промени в професионалното развитие на бандата и техните музикални влечения и експерименти. Накратко – представлява един зрял музикантски проект, който някак обхваща осемнайсетте им години заедно.

 

Пилотният Gimme Your Love е като заразен вирус – забива се веднага в главата и води до тотално пристрастяване. За пореден път Morcheeba доказват способността си постоянно да се развиват и да се впускат в нови музикални авантюри. :айсторът на бийта Пол се впуска в изследване на чудесата на аналоговия синтез и се увлича по дълбоки и неправилни пост-дъбстеп бас линии. Рос се заиграва с музикалните нюанси и тонове, а мелодичните вокали на Скай и нейната типична ефирна текстура допълват новите басови линии и вдигат темпото.  

 

Албумът е „домакин“ и на звезден микс от гости, сред които хип-хоп легендата Chali 2na (Jurassic 5), рап клечката Nature Boy Jim Kelly, James Petralli (White Denim) с разтапящия му тембър, дръзките великобритански картечници Rizzle Kicks  и зверската френско-чилийска рапърка Ana Tijoux, която Paul открива в хитовия сериал "Breaking Bad". Безспорно – разнообразието на гости в албума е завидно, но не и учудващо, имайки предвид значимостта на триото в музикалната индустрия и влиянието им върху цели поколения артисти.

 

13-те трака от „Head Up High” понасят към магичен и приказен пейзаж, а ние ще сме сред първите, които ще им се порадват на живо. И както добре знаем – Morcheeba правят незабравими концерти. Чакаме ги с нетърпение! 13 декември, петък, Morcheeba в Зала 3 на НДК.

Ключови думи: