преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Мик Джагър продуцира документален филм за Джеймс Браун

Филмът ще бъде излъчен премиерно по HBO на 27 октомври

Публикувано на 08 Септември 2014
Мик Джагър продуцира документален филм за Джеймс Браун

Мик Джагър е продуцент на документалния филм „Mr. Dynamite: The Rise Of James Brown”, който ще получи своята премиера по HBO на 27 октомври.

Филмът е режисиран от Алекс Гибни и е осъществен със съдействието на Brown Estate, което отваря архивите си за първи път. Включени са редки и непоказвани досега кадри, интервюта и снимки, които проследяват възхода на „най-здраво работещия човек в шоубизнеса“ от първия му хит „Please, Please, Please” (от 1956 година) до легендарните му изпълнения в Apollo Theater, Paris Olympia и много други.

 

„Имахме пълен достъп до невероятни, невиждани досега снимки и видеоматериали, които Алекс Гибни използва по брилянтен начин, за да разкаже историята на Джеймс“, заяви Мик Джагър. „Говорихме с невероятно хора, които са познавали Джеймс добре и са работили заедно с него. След като чухме деси изключителни истории и спомени, успяхме да нарисуваме пълен портрен на Джеймс, както като музикант, така и като социален активист, чието наследство и влияние върху музикалната индустрия продължава и досега“.

 

Легендарният музикант Джеймс Браун е изоставен от родителите си в ранна възраст, но сам е успял да се превърне в един от най-влиятелните изпълнители на 20 век.

 

„Mr. Dynamite: The Rise Of James Brown” идва по петите на биографичния филм за Джеймс Браун – „Get On Up“, който също е продуциран от Мик Джагър. Главната роля е поверена на Чадуик Боусман, а включва и актьори като Дан Акройд, Крейг Робинсън, Виола Дейвис и други.

Ключови думи: