преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Metallica се сбогуваха с Рей Бъртън, който почина през миналата седмица

Бащата на Клиф Бъртън почина на 15-и януари, а смъртта му беше обявена на 19-и /неделя/

Публикувано на 21 Януари 2020
Metallica се сбогуваха с Рей Бъртън, който почина през миналата седмица

Членовете на Metallica бяха много близки с бащата на легендарния Клиф Бъртън – Рей. Той често беше покрай групата, а смъртта му силно разтърси всички в Metallica.

Рей Бъртън почина на 94-годишна възраст миналата сряда, а смъртта му беше обявена от дъщеря му в неделя /19-и януари/.

Metallica отправиха общо послание, а и лични обръщения след като тъжната новина беше разпространена.

„С огромна тъга си казахме сбогом с бащата на Клиф – Рей, през миналата седмица. За трийсет и осем години бяхме късметлии да имаме неговата енергия, мъдрост и светлина в животите ни. Неговата вечна младост и сила, позитивната и неумолима усмивка бяха едновременно страхотно могъщи и вълнуващо честни. От единия до другия бряг, както и отвъд океана, сияещото лице на Рей редовно ни посрещаше, давайки ни топлина и котва в нашите пътувания, а що се отнася до цялото семейство на Metallica – бандата, екипа, феновете, той ги разглеждаше като свои.

Това, че си отиде, носи чувство на тъга и загуба, но също така, ние знаем, че Рей не би искал да хленчим твърде дълго. Така че, в негова чест, в чест на човека, който той беше, искаме наистина да отпразнуваме 94-те години живот, които Рей раздаде на всички, знаейки със сигурност, че проблясък от неговата светлина, мъдрост и енергия винаги ще бъде с нас, където и да отидем“, написаха Metallica.

Рей Бъртън се появяваше на публични събития, свързани с групата или с покойния му син, а също преди няколко години стана ясно, че той е дарявал възнагражденията от Metallica, които са се падали на Клиф, за музикални стипендии в Castro Valley High School, където синът му е учил.

Джеймс Хетфийлд написа нещо като стихотворение в чест на Рей Бъртън. Ето го в оригиналния му вид:

„Mr. Ray Burton is a hero of mine

In earthly form, his end of the line

He weathered many a difficult storm

A strong compass

true and gracefully worn

To his last breath, I’ve not met a more positive man

And to his son there was not a more loyal fan

So he leaves the material world to be with his sons and wife

I feel so very blessed to have had him grace my life

In earthly form, his end of the line

Mr. Ray Burton is a hero of mine.

Почивай в мир.

Любов и уважение,

Джеймс“

Барабанистът Ларс Улрих си взе сбогом с Рей Бъртън със следните думи:

„Рей…

Благодаря ти за това, че осветяваше всяка стая, в която влизаше, че ни вдъхновяваше всички с твоята позитивна енергия, твоето постоянство, лекотата, която излъчваше и за това, че винаги караше всички да се чувстват комфортно в твоето присъствие…и, разбира се, благодаря ти, че даде на света дара на Клиф и неговия уникален талант.

За мен е чест, че свирих с него и бях до него.

Почивай в мир.

Ларс“

„В моите петдесет и пет години съществуване на тази земя съм срещал много чудесни хора и някои не толкова чудесни хора.

В последно време, определено откакто съм в Metallica, често съм питан кой ме е вдъхновявал, на кого искам да приличам, а моят отговор е – „Искам да бъда като г-н Рей Бъртън!“. Рей е бащата, който всички ние искаме, или имаме нужда. Неговата позитивна енергия, подкрепата му към това, което правим е могъщ дар, с който той ни благослови.

Винаги усмихнат, винаги казващ нещата такива, каквито са, той беше човек, от който да се учиш. Любовта на Рей към различните стилове музика беше задвижвана от страст, разказваше ми за различните големи джаз изпълнители и банди от неговата младост, споделяше мислите си за това защо и как тези музиканти са толкова специални. Винаги ще помня как казваше на моя син – „Репетирай, свири на пиано, Тай, помни, че това е много важно за твоята музика. Клиф свиреше на пиано през цялото време“.

Ще липсваш на моето семейство, семейството на Metallica и света, това е сигурно. Рей беше войн, той би искал да се изправим срещу живота така, както го правеше той – с желание да бъдеш най-добрата си версия – отвътре навън, да останеш скромен и да продължиш да се усмихваш!

Обичаме те и ще ни липсваш, Рей.

Почивай в мир.“

Робърт

„Много любов, Рей.

Нека най-сетне се събереш с Клиф и Джен“

Кърк

Ключови думи: