преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Metallica получиха престижната шведска награда Polar Music Prize

Членовете на бандата бяха почетени от членове на Deep Purple, Ghost и други известни групи

Публикувано на 15 Юни 2018
Metallica получиха престижната шведска награда Polar Music Prize

Metallica получиха престижната шведска награда Polar Music Prize в Стокхолм на церемония на четиринайсети юни. Те бяха призовани на сцената от членовете на  Deep Purple Иън Пейс и Роджър Глоувър, а барабанистът Ларс Улрих и басистът Робърт Трухильо получиха наградата от шведския крал Карл Густав.

„Този вид музика, който ние изпълняваме, не предполага да бъдем признати или приети от мейнстрийма, медиите или дори масовата публика“, заяви Улрих. „През 1981-а, когато тази група беше създадена, аз просто исках да свиря музика в група и да съм част от нещо, по-голямо от мен самия. От самото начало ние се чувстваме като външни хора. Винаги сме се чувствали така, сякаш не сме достатъчно добри, достатъчно готини, за да бъдем приети от масовата публика. Така че открихме сила и успокоение в малкия балон, който обитаваме…и после се случи нещо неочаквано. Масовата публика започва да се приближава все повече и повече до тази зона, в която се носеха изпълнители като нас, нямащи определен етикет.

Около десет-петнайсет години по-късно се озовахме точно в средата на този мейнстрийм.

Получаването на тази награда утвърждава идеята, че без значение колко отчужден се чувстваш, свързването с другите чрез музиката не е просто възможно, но може и да се окаже съвършено вдъхновяващо и променящо живота“.

По време на церемонията се състояха и няколко трибюта – Cardinal Copia от Ghost, заедно с Candlemass и Vargas & Lagola изпълниха хита на Metallica от 1991-а „Enter Sandman“, Тува Сиверстен изпълни „One“, а фронтменът на Refused Денис Ликзен и барабанистът Майк Дий забиха „Whiplash“.

Metallica даряват финансовата стойност на наградата /125 000 долара/ на своята фондация All Within My Hands, която се бори за създаване на устойчиви общности, подкрепящи обучението на работници, борбата с глада и други социални проблеми.

Сред предишните носители на наградата Polar Music Prize са банди и изпълнители като Pink Floyd, Led Zeppelin, Брус Спрингстийн, Пол Макартни, Пол Саймън, Боб Дилън, Рей Чарлз, Стиви Уондър, Чък Бери и Енио Мориконе.

Ключови думи: