преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Metallica не бързат с новия албум, довършват 3D филма си

Джеймс Хетфийлд разказа повече за плановете на бандата

Публикувано на 07 Март 2013
Metallica не бързат с новия албум, довършват 3D филма си

Metallica наскоро приключиха участието си в австралийския пътуващ фестивал Soundwave. Местното радио Tripple M интервюира Джеймс Хетфийлд относно плановете на бандата за следващия им проект. Оказа се, че Metallica не бързат с работата по новия си албум.

"Опитваме се да пишем, но непрекъснато се появяват нови и нови концерти, които са прекалено вълнуващи, за да си стоим вкъщи", обобщава Хетфийлд настроенията в групата и добавя, че в момента имат много работни варианти на нови песни.

"Има тонове материал. Някои рифове ще останат, защото темите се връщат отново и отново. От 700 рифа, има поне три, които съм свирил 20 пъти."

Според фронтмена е рано да се говори за посока на албума, понеже има твърде много различни звуци и стилове, но групата не се страхува да "скочи в миналото" и да използва "Master of Puppets" като отправна точка. В същото време Хетфийлд подчертава, че Metallica нямат намерение да просто да свирят старите песни на нов глас.

Другият актуален проект на групата, техният 3D филм, също беше коментиран от Джеймс. По думите му, в момента музикантите са заети да монтират кадрите, смесвайки концертни изпълнения със сюжета на филма.

"Материалът е невероятен, но искахме да има и сюжетна линия... Разказва се за един от асистентите ни, който се отправя на истинско лудо приключение, за да намери някаква чанта, която ни трябва преди края на шоуто. Има сценарий, но все още се опитваме да го нагласим", коментира Хетфийлд.

Ключови думи: