преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Metallica, Foo Fighters, Джош Хоми, Гийзър Бътлър и други почетоха паметта на Крис Корнел с трибют концерт

Шоуто се състоя в „The Forum“ в Лос Анджелис

Публикувано на 17 Януари 2019
Metallica, Foo Fighters, Джош Хоми, Гийзър Бътлър и други почетоха паметта на Крис Корнел с трибют концерт

Metallica, Foo Fighters, Джош Хоми, Гийзър Бътлър и редица други световноизвестни музиканти почетоха паметта на покойния Крис Корнел с концерт в „The Forum“, Лос Анджелис.

Корнел, вокалист на Audioslave, Soundgarden и Temple of the Dog, отне живота си през май 2017-а в Детройт, а членове на неговите групи излязоха на сцената, за да покажат своето уважение и любов към него.

Вечерта започна с три песни от The Melvins, включително кавър на „Spoonman“ на Soundgarden. Четиринадесет годишната дъщеря на Крис Корнел – Тони, изпълни кавър на парчето на Боб Марли „Redemption Song“, стоейки пред снимка на баща си.

В публиката можеха да се видят известни личности като Брад Пит, Том Ханкс, Джош Бролин, Кортни Кокс и Джак Блек, а някои от тях излязоха на сцената и говориха за непрежалимия музикант между изпълненията.

Съпругата на Крис Корнел, Вики, заяви по време на концерта: „Толкова съм горда, че заедно с неговото наследство, благотворителната му дейност продължава да се развива. Крис би бил много горд от това. Той продължава да живее чрез музиката си, която ще остане безсмъртна. А неговата страст да помага на другите е по-жива от всякога днес. Благодаря ви!”.

Шоуто завърши с изпълнение на легендарния хит на Soundgarden – „Black Hole Sun“.

Ключови думи: