преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Metallica - завръщането.

   Това е концертът на годината. А може би и на последните девет години.

Публикувано на 26 Юли 2008
Metallica - завръщането.
   Това е концертът на годината. А може би и на последните девет години. Една от най-обичаните тежки групи в България, и вероятно най-чаканата след концерта в Пловдив през 1999г.
  Треската преди шоуто беше обхванала всеки метъл фен в България. В ефира на Z-Rock имаше само една група - Metallica. Елена Розберг направи дълго интервю с Роб Трухильо, а Краси Москов, заедно със слушателите на радиото, спечелили "мийт&грийт" пасове, се срещна с Down.

  Влизането на стадиона беше добре организирано и премина без проблеми. И ето че след подгряващите Sword и Down, малко след 21ч., титаните Metallica се завърнаха на българска сцена - девет години след първия им концерт у нас. Девет години, които не са се отразили на машината Metallica, освен, че може би са я направили още по-съвършена.

   Само една група може да забие така... и 50 000 човека се убедиха в това, още от "Creeping death" и емблематичната за откриване на концерти "Fuel". Сцената беше огромна, с гигантски централен дисплей и два по-малки екрана от двете страни. Звукът беше мощен и добър, с незначителни заглъхвания по време на някои от китарните сола. Всички на стадиона бяха в еуфория и успяха да впечатлят бандата - Ларс категорично заяви, че ще се върнат в България още на следващото им турне.

  Публиката пощуря по време на "And justice for all", група фенове заформи пого, което продължи и под звуците на "Motorbreath". Последва мека лилава светлина и китарно интро от Кърк, прераснало в песента, която всеки фен на стадиона изпя дума по дума - "Nothing else matters".  

  В интервюто Роб разказа, че на последните няколко концерта от турнето дъждът е бил неизменен спътник на Metallica. В София също валя за кратко, но лекият ръмеж по средата на "Sad but true" беше добре дошъл за разгорещената публика.

   Последваха оглушителни експлозии и фойерверки, бележещи началото на "One". Дъждът продължи през цялото невероятно изпълнение, а екранът зад бандата показваше кадри в черно и бяло.
  
   Направи впечатление почти пълната липса на песни от последните албуми  на групата (с изключение на "Fuel"). Класиките обаче хвърлиха хората в абсолютен възторг.
 
   В края на концерта никой не искаше да пуска Metallica да си отидат.Последната песен - "Seek and destroy" - отприщи всяка частица останала енергия у феновете.
 
  После, въпреки настоятелните викове и аплодисменти, Metallica не свириха повече. Но остана обещанието, че ще ги видим отново.
   Ето че шоуто, което всички чакахме, се превърна в история.

Пълен сетлист на концерта - тук.
Ключови думи: