преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Мейнърд Кийнън сподели, че новият албум на Tool е можел да се появи още преди осем години

Стана ясно, че много от музикалните идеи на групата са били налице още преди години

Публикувано на 04 Септември 2019
Мейнърд Кийнън сподели, че новият албум на Tool е можел да се появи още преди осем години

Новият албум на Tool отне на бандата тринайсет години. Според Мейнърд Джеймс Кийнън обаче той е можел да излезе още през 2011-а година. Според вокалиста на групата, „Fear Inoculum“ вече е бил „фантастичен още преди осем години“.

Наскоро Джъстин Чансълър и Мейнърд Джеймс Кийнън споделиха в интервю, че някои от идеите във „Fear Inoculum“ са били налични още от 1995-а година.

Кийнън уточни, че групата е била на такъв етап, че е искала всичко да бъде наред. „Вече имахме някакъв успех в миналото и страхът от това да се появи нещо, което няма да бъде прието, че няма да е толкова добро, колкото може да бъде, това може да е пагубно парализиращо…ако трябва да психологизирам, да, ето защо ни отне тринайсет години да напишем нещо, защото сме били параноични, че няма да е най-доброто, на което сме способни, а след това подлагаш на съмнение всяка стъпка, която предприемаш…при положение, че музиката беше достатъчно добра…не трябва да казвам достатъчно добра – беше чудесна още преди осем години“, каза още Мейнърд Джеймс Кийнън.

Той допълни, че това съмнение в способностите може изобщо да не се усети – „Просто изведнъж се събуждаш и са минали тринайсет години. Трудната част е да приемеш факта, че може би не си толкова важен, колкото си мислиш, че си“.

Ключови думи: