преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Мат Бернинджър представи заглавната песен към соло албума си „Serpentine Prison“

Това е дебютен самостоятелен албум за легендарния фронтмен на The National

Публикувано на 22 Май 2020
Мат Бернинджър представи заглавната песен към соло албума си „Serpentine Prison“

В продължение на двайсет години той ни даряваше с красиви, дълбоки, умни песни като фронтмен на The National. Сега чудесният Мат Бернинджър издава дебютен самостоятелен албум. Той се нарича „Serpentine Prison“, а заглавната песен, която можете да чуете по-долу, е нищо по-малко от това, което можем да очакваме от музикалния му гений.

На повърхността изглежда, че песента е за справянето с това да останеш трезвен, разказва се за едно „много тежко време без наркотици, без любов“, а този затвор е място, което е недостъпно за приятели и семейство – „Sorry, I’m fishin’ without permission/Tell her I’m missing in a serpentine prison“, пее/разказва Бернинджър.

Продуцентът и прочут мултиинструменталист Букър Ти Джоунс се е заел със звука, а резултатът е поразителен. На фона на ненатрапващия се, но в същото време искрено разтърсващ инструментал, Бернинджър рисува един параноичен портрет на родител в свят, който изглежда е готов да се отърве от обитателите с – „I walk into walls and I lay awake/I don’t wanna give it to my daughter“. Едно емоционално обръщение от затворник в собствения му ум.

Албумът „Serpentine Prison“ излиза на втори октомври.

Ключови думи: