преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Малкълм Йънг беше погребан в Сидни във вторник

Той почина на осемнайсети ноември на 64-годишна възраст

Публикувано на 28 Ноември 2017
Малкълм Йънг беше погребан в Сидни във вторник

Легендарният китарист на AC/DC Малкълм Йънг беше погребан в Сидни, Австралия във вторник. Частната церемония се състоя в катедралата Сейнт Мери, като стотици хора се стекоха, за да изпратят един от основателите на AC/DC. Сред тях бяха брат му Ангъс, бившият барабанист на групата Фил Руд, бившият басист Марк Евънс и много други.

Речи бяха прочетени от Брадли Хорсбърг и Дейвид Албърт, който описа Малкълм Йънг като един „тих, скромен и недооценен мъж“. Семейството на Албърт менажираше AC/DC над четири десетилетия.

Една от китарите на Малкълм Йънг беше донесена в църквата за церемонията. Пера за китара, надписани с датата на раждане и смъртта на Малкълм Йънг, бяха поставени до официалните погребални програми.

След церемонията група гайдари изпълниха редица песни по време на процесията, а сред тях китарното соло от „It's A Long Way To The Top“ на AC/DC, „Waltzing Matilda“ и „Road To Gundagai“.

Междувременно британските фенове на AC/DC стартираха кампания да направят „For Those About to Rock“ номер 1 във Великобритания за Коледа в чест на Малкълм Йънг.

Малкълм Йънг се оттегли от AC/DC през 2014 година, след като стана ясно, че страда от деменция. Заболяване, което в крайна сметка отне живота му на осемнайсети ноември 2017 година. 

Ключови думи: