преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Лори Андерсън: „Лу Рийд почина гледайки дърветата, правейки Тай Чи с ръцете си“

Съпругата на музиканта публикува отворено писмо до съседите им в Спрингс

Публикувано на 01 Ноември 2013
Лори Андерсън: „Лу Рийд почина гледайки дърветата, правейки Тай Чи с ръцете си“

Съпругата на Лу Рийд, артистът и музикант Лори Андерсън, публикува отворено онлайн писмо до жителите на Спрингс, Ийст Хемптън. Градчето до Ню Йорк е мястото, където бившият фронтмен на Velvet Underground прекара и последните си дни.

 

Ето и писмото на Лори Андерсън:

 

„До нашите съседи: Каква красива есен! Всичко блести и свети, и цялата тази невероятна мека светлина. Водата ни заобикаля. Лу и аз прекарахме много време тук през последните няколко години, и въпреки че се считаме за градски хора, това е нашият духовен дом. През миналата седмица обещах на Лу да го изведа от болницата и да го доведа у дома - в Спрингс. И го направихме!

Лу беше Тай Чи майстор и прекара последните си дни щастливо, възхищавайки се на красотата, силата и мекотата на природата. Той почина в неделя сутринта, докато гледаше дърветата и правеше прочутата 21-ва форма на Тай Чи, движейки само своите музикантски ръце във въздуха. Лу беше принц и боец, и знам, че песните му за болката и красотата в света ще изпълнят много хора с невероятната радост, която той изпитваше към живота. Да живее красотата, която се спуска върху нас, чрез нас и над всички нас.“

Ключови думи: