преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Лени Кравиц представи видеоклип към песента “Johnny Cash”

Парчето е от последния му студиен албум - “Raise Vibration”

Публикувано на 27 Ноември 2018
Лени Кравиц представи видеоклип към песента “Johnny Cash”

Лени Кравиц представи видеоклип към песента “Johnny Cash”, който можете да видите по-долу. Клипът е режисиран от Матийо Битон.

“Johnny Cash” е част от последния студиен албум на Лени Кравиц - “Raise Vibration”.

Красивата песен е вдъхновена от личните преживявания на Кравиц с легендарния Джони Кеш.

През декември 1995-а Кравиц заминава за Лос Анджелис, когато научава, че неговата майка - актрисата Рокси Рокър, губи битката с рак на гърдата. Лени Кравиц остава в къщата на продуцента Рик Рубин, който в този момент работи с Джони Кеш по албума “American Recordings II: Unchained”. Кравиц заминава директно за болницата, за да е до майка си, а по-късно, когато е в дома на Рубин, получава обаждане, че майка му е починала. В този момент той попада на Джони Кеш и неговата съпруга Джун.

“Бях объркан”, споделя Кравиц. “А двамата просто дойдоха при мен, и ме прегърнаха. Ние не бяхме стари приятели. Не ги познавах отдавна. Бяхме съквартиранти. Но в този момент те решиха да се погрижат за мен така, сякаш съм някой от семейството им. Беше един красив момент на човечност и любов”.

Повече от двайсет години по-късно този спомен връхлита Лени Кравиц, докато е в студиото и работи по нова музика.

“Чух мелодията, чух музиката, но не разбирах защо ми изникваха думите “Джони Кеш”. Очевидно е нещо, което ми е повлияло, което е стояло вътре в мен. Те бяха красиви, истински хора. Предполагам, че това беше и последният път, когато съм бил утешаван по този начин”, сподели Кравиц.

Ключови думи: