преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Легендарният рок продуцент Майкъл Вагенер се пенсионира

Той стои зад култови албуми на Metallica, Skid Row и Ози Озбърн

Публикувано на 26 Април 2021
Легендарният рок продуцент Майкъл Вагенер се пенсионира

Легендарният германски рок продуцент Майкъл Вагенер отбеляза своя 72-и рожден ден в неделя, обявявайки и новината за своето пенсиониране. Той се оттегля от музикалната индустрия след над петдесетгодишна кариера.

„След като бях активен в музикалния бизнес за повече от петдесет години, мисля, че е време да се пенсионирам и да опитам да наваксам с малко ваканции“, написа Вагенер.

Той допълни, че е продал студиото си и неговата Double Trouble Productions вече не съществува като официална компания.

Вагенер допълни, че е имал невероятно приключение и е срещнал изключителни хора, като е дълбоко благодарен за възможността да работи с толкова велики музиканти, с които да създадат наистина чудесна музика, завършвайки – „Сега е време да видя повече от света“.

Вагенер е оригиналният китарист на германската банда Accept, но когато навършва 18, е привикан в германската армия и позициониран на 350 километра от дома си. Това прави репетициите изключително трудни за него и останалата част от бандата, затова той напуска. След военната служба обаче, Вагенер започва да работи като аудио инженер в Хамбург през 1972-а година. Покрай приятелството си с Дон Докен, Вагенер се мести в Лос Анджелис, а през 1981-а продуцира първия албум на Dokken, след което работи по изключителни албуми, а сред тях дебютът на Skid Row, който е разпространен в пет милиона копия само в САЩ, „No More Tears“ на Ози Озбърн, като той миксира и култовия албум на Metallica от 86-а – „Master Of Puppets“!

Заслужана почивка, майсторе!

Ключови думи: