преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Кърк Хамет от Metallica: „Чудим се къде ще ни отведе новият албум”

Бандата работи по новия албум, въпреки че отделя и много време на фестивалните участия

Публикувано на 10 Август 2015
Кърк Хамет от Metallica: „Чудим се къде ще ни отведе новият албум”

Metallica са изключително активни напоследък – през последните месеци те оглавиха много големи фестивали, като Rock in Rio (САЩ) и Lollapalooza. Работата по новия албум обаче продължава с пълна сила. Кърк Хамет разкри някои подробности:

„Нека покажа нещата в перспектива. Преди последното шоу в САЩ, направихме едно в Лас Вегас...през април или юни...нещо такова. Изглежда, че не правим нищо между тези концерти, но всъщност ние сме в студиото, записваме, работим по музиката си. А когато тече процесът по правенето на албум, прекарваме вътре седмици. Едва щом наближи датата за някой концерт, започваме да репетираме сета, който ще изпълняваме. Това за нас е една ката в календара, но ние сме активни през целия период”.

Кърк Хамет сподели още, че „много пъти не знаем накъде отива новия албум”, а групата е в етап, в който просто върви напред по пътя и очаква да научи къде този път ще ги отведе.

Metallica имат сериозен концертен график в близко бъдеще със серия в Норвегия, Швеция, Русия и Великобритания в края на месеца. После бандата ще се насочи към Канада за два концерта през септември, а в същия месец е шоуто им в Бразилия на Rock in Rio.

Ключови думи: