преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Крис Корнел, Greta Van Fleet и High On Fire получиха награди „Грами“

Това се случи на шестдесет и първата церемония по връчването на наградите в Лос Анджелис

Публикувано на 11 Февруари 2019
Крис Корнел, Greta Van Fleet и High On Fire получиха награди „Грами“

Непрежалимият Крис Корнел, легендарният вокалист на Soundgarden и Audioslave, получи посмъртно награда „Грами“. Той беше отличен в категорията „Най-добро рок изпълнение“ за песента „When Bad Does Good“.

На церемонията присъства семейството на Корнел, а децата му – Тони и Кристофър – излязоха на сцената, за да приемат наградата.

„Никога не съм мислил, че ще стоим тук без баща ни. Сигурен съм, че ще бъде горд. Той беше рок икона, Кръстникът на грънджа и създател на движението. Докосваше сърцата на милиони, а най-важното нещо за нас е, че имахме най-великия баща, който беше наш герой”, каза Кристофър. Тони Корнел допълни, че благодари на тяхната майка, която е продължила да разпространява наследството на баща им.

Крис Корнел е номиниран за „Грами“ шестнадесет пъти, а два от тях посмъртно. Приживе той спечели две награди „Грами“.

В категорията „Най-добър рок албум“ беше отличен дебютът на страхотните Greta Van Fleet. Момчетата от Мичиган бяха наградени за тяхното EP „From The Fires“.

Бандата получи четири номинации, по една за всяка рок категория – „Най-добър рок албум“, „Най-добра рок песен“, „Най-добро рок изпълнение“ и „Най-добър нов изпълнител“.

В категорията за албум Greta Van Fleet бяха предпочетени пред Alice In Chains и техният „Rainier Fog“, Ghost с „Prequelle“, Fall Out Boy и Weezer.

Бандата High On Fire получи „Грами“ за „Най-добро метъл изпълнение“ за „Electric Messiah“.

Конкуренция им правеха Between the Buried and Me с „Condemned to the Gallows“, Deafheaven с „Honeycomb“, Trivium с „Betrayer“ и Underoath с „On My Teeth“.

Певицата Сейнт Винсън беше сред останалите отличени рок изпълнители. Тя получи „Грами“ за песента „Masseducation“ в категорията „Най-добра рок песен“. Останалите номинирани бяха Bring Me the Horizon с „MANTRA“, Ghost с „Rats“, Greta Van Fleet с „Black Smoke Rising“ и Twenty One Pilots с „Jumpsuit“.

Ключови думи: