преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Краси Москов разказва за Samael.

В събота (31 януари), клуб "Blue Box" беше силно раздрусан от музиката на Samael.

Публикувано на 02 Февруари 2009
Краси Москов разказва за Samael.
В събота (31 януари), клуб "Blue Box" беше силно раздрусан от музиката на Samael. Z-Rock ти представя впечатленията на Краси Москов, който беше на шоуто:

    Пропуснах Noctiferia, защото в съседното кафе имаше телевизор, а на мен ми беше адски любопитно дали Юнайтед ще се възползва от издънките на Арсенал и Вила.

    Попитах един младеж ,,Как бяха?", а той ми отговори просто ,,Сцепиха!".

    Направи ми впечатление, че момчетата от групата бяха много дружелюбни и не отказваха по снимка и по наздравица на никой от публиката. Словенци...

    Хванах пет песни на Keep Of Kalessin. Определението е кратко, точно и ясно- ,,Як норвежки black metal". Но ние това много добре го знаем. Те са от ТАМ. А и от замесените в тяхната история музиканти има такива, минали през Satyricon и Mayhem(да, онези, чийто вокалист си беше пръснал черепа с пушка).

    Без специални ефекти и без кръв по сцената момчетата разкостоха и си пожелаха нов концерт на същото място. Самостоятелен. Публиката одобри.

    ,,Досега на това турне никой не ни беше приемал толкова топло" каза човекът-глас преди да се поклони и да излезе.

    След Keep Of Kalessin на сцената настъпи ,,Пълна промяна". Може би и друг път в Blue Box е имало видеостена. Аз обаче не съм присъствал. Тази беше голяма. Още докато тестваха ефектите ми стана ясно, че този концерт ще е друга бира.

     Високо разположени синезатори Korg със скромен колплект барабани над тях - това беше храмът на Xy, който малко по-късно щеше да се мята като обезумял там, пред видеостената. Подмяна на повечето колони. Тест китари. Тест Баскитара. Тест синтове.

    Дим...

    Интро. SAMAEL излязоха на сцената в 21:35 и прекараха там около 90 минути. Начало със Solar Soul. Всъщност в краткия, но доста съдържателен сетлист имаше най-много песни именно от последния албум (нормално, София беше част от "Solar Soul Tour") и от Passage(това е Албумът!). Все пак, както ни беше обещано десетина дни по-рано от Vorph, групата предложи сравнително представителна разходка из творчеството си. Между другото песните от black metal периода звучат доста странно с програмирани барабани... Да, имаше и песен от Worship Him! С голяма горяща пентаграма отзад, на видеостената! Имаше някаква символика, че точно след Into The Pentagram изсвириха песента на промяната от албума на промяната. Jupiterian Vibe звучи още по-мощно на живо. Приятната изненада за мен беше Igfra Galaxia и то с видеото й. Липсваше ми Quasar Waves. Както се очакваше, само споменаха за новия си албум, без да свирят нищо от него.  

     SAMAEL показаха на около 600 човека как се е развивала тежката музика през последните петнайсетина години. Много мощни, много прецизни и много енергични(особено двамата братя). С много идеи. И най-важното според мен - абсолютно единство между звук и визия. Това не беше свирене, това беше Концерт. Шибан швейцарски перфекционизъм...

Благодаря, SAMAEL! 
Ключови думи: