преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Концертът Celebration Day на Led Zeppelin ще бъде излъчен и в България!

Седмица след шестия рожден ден на Z-Rock, кино "Арена" ще покаже легендарния концерт на Led Zeppelin от 2007 година

Публикувано на 27 Септември 2012
Концертът Celebration Day на Led Zeppelin ще бъде излъчен и в България!

Българските фенове ще могат да гледат легендарния концерт на Led Zeppelin от 2007 година на кино, с медийната сила на Z-Rock! Само седмица след шестия рожден ден на рок радиото на България, на 21 октомври от 19:30 часа, кината "Арена" в София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Плевен и Велико Търново ще покажат концертния филм на вселенските рок кумири.

Слушателите на Z-Rock могат да очакват много изненади, свързани с българските излъчвания на "Celebration Day".

България е част от световната премиера на концерта, влязъл в рекордите на Гинес като „най-търсеният билет в историята на рок музиката“. В деня на българските прожекции на “Celebration Day”, филмът ще бъде показан и в Лондон, Лос Анджелис, Ню Йорк и много други градове в цял свят. Билетите са на цена от 10 лв. и могат да бъдат закупени на касите в кината или на http://kinoarena.com.

На 10 декември 2007г., Led Zeppelin за пореден път твориха история, с единствения си реюниън концерт, направен в памет на дългогодишния приятел на групата и основател на “Атлантик Рекърдс” - Ахмет Ертегън.


В продължение на два часа и половина гигантите взривявaха публиката с изпълнения на най-големите си песни. Основателите на бандата Джон Пол Джоунс, Джими Пейдж и Робърт Плант и присъединилият се към тях Джейсън Бонъм, син на барабаниста Джон Бонъм, изпълниха общо 16 парчета, сред които паметните “Whole Lotta Love”, “Rock And Roll”, “Kashmir” и “Stairway To Heaven”.

Филмът "Celebration Day", заснет по време на легендарния концерт на Led Zeppelin, излиза на 1 500 екрана в над 40 страни с премиерна дата 17 октомври и се разпространява от Omniverse Vision.

Официален трейлър за България на "Celebration Day":

 

 

На видеото по-долу можете да проследите кадри от пресконференцията, дадена от Робърт Плант, Джими Пейдж и Джон Пол Джоунс по повод "Celebration Day":


Ключови думи: