преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Китаристът на Lynyrd Skynyrd е получил сърдечен удар

Това се е случило на 8 октомври

Публикувано на 14 Октомври 2015
Китаристът на Lynyrd Skynyrd е получил сърдечен удар

Китаристът на Lynyrd Skynyrd Гари Росингтън е получил сърдечен удар на 8 октомври.

Дъщеря му – Мери Елизабет – разпространи новината във Фейсбук.

„Татко получи сърдечен удар в четвъртък”, написа тя. „Сега лекарите отпушиха двата стента, които бяха поставили преди, когато той имаше кръвен съсирек. Добавиха и трети стент към една вена и след две седмици ще отидем за поставянето на четвърти, който ще е на една от вените с байпас, отпреди 12 години”.
„Моля Ви, споменавайте него и нас в своите молитви, както и невероятния медицински персонал, който вече няколко пъти спаси живота му досега. Този път бяхме много близо да го загубим и трябва да се молим в скоро време да бъдат разработени дори по-добри техники за справяне със сърдечните заболявания”.

Lynyrd Skynyrd отмениха два предстоящи концерта заради здравословното състояние на Гари Росингтън. „Гари си почива вкъщи със семейството си и се очаква да се възстанови напълно”, написа групата във Фейсбук.

Росингтън е единственият останал член от първоначалния състав на Lynyrd Skynyrd. Той оцеля в самолетната катастрофа от 20 октомври 1977 година, която отне живота на Рони Ван Зант, Стийв Гейнс, Каси Гейнс и още трима души. 

Ключови думи: