преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

KHANЪ ще подгряват концерта на CALIBAN и ODD CREW

Шоуто е на 8 април в „Парти център-4км.”

Публикувано на 15 Март 2016
KHANЪ ще подгряват концерта на CALIBAN и ODD CREW

Група KHANЪ („Кан“) ще подгрява концерта на CALIBAN и ODD CREW на 8 април в „Парти център-4км.”.

Бандата е основана през 2009г. и не е спирала да бъде активна на софийската клубна сцена. Основната идея на музикалния проект е да съчетава тежък и модерен метъл с български фолклорни мотиви, което Khanъ сами определят като фолккор (folkcore). В парчетата могат да се чуят епични чисти вокали, изпълнени от Мартин Люцканов, комбинирани с крясъците и ревовете на Жо Василев (Dash the Effort/Fate Means Nothing). Китарите са в изпълнение на Симеон Кръстев, основател на групата, и Димитър Пройнов (Нова крайност). На барабаните заляга Иво Масларов, добре познат в екстремните среди като движеща сила в Warscum, а басът е в ръцете на Явор Мечев – китарист на Vokyl. Разбира се, за да се допълни усещането за цялост между метъла и фолклора, в Khanъ основна роля има и тамбурата на Здравко Пеев (ex Eriney), a в ЕР-то „Правда“ (2015) и дебютния албум „Знамение“ (2016) като гост-музикант застъпва гайдарят Пламен Пенев.

Участията на Khanъ се характеризират с огромна доза енергия и уникална атмосфера, обединяваща почитатели на различни музикални стилове и субкултури. Не е прецедент пред сцената да се извие хоро. Фолклорът в Khanъ може да бъде открит в ритъм секцията, в китарите и дори в крещящите вокали. Текстовете са изцяло на български и засягат актуални житейски въпроси, представени в духа на народната традиция. Това поетично безвремие подсилва атмосферичния инструментал и допринася за заздравяването на връзката между минало и настояще.

Концертът на Caliban, Odd Crew и Khanъще бъде на 8-ми април в "Парти център-4км.". Билети могат да бъдат намерени в касите на Eventim в цялата страна, както и онлайн на: WWW.LIVEANDLOUD.NET на цена от 25 лв. В деня на събитието билетите ще струват 30 лв. и ще се продават само на входа на клуба.

Ключови думи: