преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Кери Кинг за Ханеман: „Не можеш да накараш един пристрастен да се оправи...ако той не иска”

Slayer са опитали да спасят своя колега и приятел Джеф Ханеман от алкохолизма

Публикувано на 14 Юли 2015
Кери Кинг за Ханеман: „Не можеш да накараш един пристрастен да се оправи...ако той не иска”

Кери Кинг от Slayer сподели пред „Illinois Entertainer”, че е написал песента „Chasing Death” от албума „Repentless” за дългогодишния член на екипа си Арманд Кръмп. Той умира от свръхдоза през 2012 година. Песента отчасти е насочена и към усилията на Кинг да откаже китариста Джеф Ханеман от алкохола.

„Имаше някои опити да го накараме да се осъзнае”, заяви Кинг. „Опитахме да го вземем на борда при нас. А той буквално измами смрътта с онази контузия на ръката. Не мисля, че хората знаеха, колко зле беше той...лекарят му каза– „Първо, ще опитам да спася живота ти”. Ние не знаехме дали ще оживее. А Джеф...той излезе от болницата и известно време беше чист. Казвах му – „Човече, ти току що измами свъртта. Имаш още един шанс да започнеш всичко отначало. Нека те вземем с нас, да посвириш на някои концерти”.

Кери Кинг разказа и за последния път, когато Джеф Ханеман е постъпил в болница. „Знаех, че е зле, но не знаех, че е чак толкова зле...никой не очакваше онова обаждане...не мислех, че ще се случи толкова бързо”. „Не можеш да накараш един пристрастен човек да се оправи, ако той не иска. Направихме всичко, което се очакваше да направим”, каза още Кинг.

Джеф Ханеман почина през май 2013 година от цироза на черния дроб. Той остава в историята на метъл музиката с някои от легендарните песни на Slayer, включително „Angel Of Death” и „South Of Heaven”.

Ключови думи: