преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

„Johnny Cash: Forever Words“ излиза на шести април

Албумът се издава у нас от Вирджиния Рекърдс/Sony Music

Публикувано на 16 Февруари 2018
„Johnny Cash: Forever Words“ излиза на шести април

Legacy Recordings, подразделението на Sony Music Entertainment, представя проекта „Johnny Cash: Forever Words“ – един проект с нови песни, създадени по неиздавани стихове, текстове и писма на Джони Кеш и изпълнени от изключителни музиканти. Албумът излиза на 06/04 и у нас ще бъде издаден в деня на световната премиера от Вирджиния Рекърдс/Sony Music.

Johnny Cash: Forever Words ще бъде наличен на физически носител (CD, 2LP винил) и в дигитален формат за даунлоад и стрийминг. Предварителни поръчки на албума тук:

https://JohnnyCash.lnk.to/Foreverwords_BuyPR

Вижте видео трейлъра към предстоящия албум Johnny Cash: Forever Words тук:

https://JohnnyCash.lnk.to/Foreverwords_trailerPR

След смъртта на Джони Кеш и Джун Картър Кеш, синът им Джон Картър Кеш, който е копродуцент на албума Johnny Cash: Forever Words получава „чудовищно количество личен архив“ (според  собствените му думи) с непубликувани ръкописи – стихове, текстове, поеми и писма, писани от Джони Кеш през целия му живот.

През последните две години, продуцентите на албума Джон Картър Кеш и Стив Берковиц канят съзвездие от музиканти, с които да „облекат“ в музика стиховете и думите на покойната кънтри легенда.

„Johnny Cash: Forever Words“, записан в „Cash Cabin Studio“ в Хендерсънвил, Тенеси, е музикалният спътник на бест-селъра "Forever Words: The Unknown Poems" – книгата с непубликувани до момента стихове на Кеш. Книгата излиза през 2016-та година с редактор носителя на наградата Пулицър – Пол Мълдун.

Една част от песните в „Johnny Cash: Forever Words“ са директно вдъхновени от стихотворенията в книгата, а други от различни непубликувани ръкописи, част от наследството на Джон Картър Кеш. Албумът започва с откриващата песен "Forever/I Still Miss Someone" с участието на Крис Кристофърсън. Лириката във "Forever/I Still Miss Someone" е последната поема, която Джони Кеш написва под акомпанимента на китара на дългогодишния си приятел – Уили Нелсън.

Албумът продължава с дълбоко личната "To June Morning" - писмо, което Джони Кеш пише на съпругата си Джун. Песента се изпълнява от кънтри звездите и двойка в живота - Кейси Мъсгрейв и Ръстън Кели.

Двадесет и една години, след като Джони Кеш записва кавър версия на песента на Soundgarden -  "Rusty Cage" (част от отличения с Грами албум „Unchained“), Крис Корнел продължава специалната си връзка с Джони Кеш с парчето "You Never Knew My Mind" по стихове на кънтри легендата.

В албума се включва и Розан Кеш (най-голямата дъщеря на Джони Кеш от първия му брак) с изпълнение на "The Walking Wounded". Записът на песента е втора творческа колаборация между брата и сестрата

Като копродуцент на албума, Джон Картър Кеш привлича още един член на семейството – полусестра му Карлийн с изпълнение на песента “June’s Sundown”. Карлийн е най-голямата дъщеря на Джун, родена от брака й с кънтри певеца Карл Смит. Когато Карлийн Картър е на 12 години майка й се омъжва за Джони Кеш, когото тя започва да нарича “Big John”.

Носителите на Грами, блуграс супергрупата „Alison Krauss & Union Station“ също участват в албума с песента “The Captain's Daughter". Това е първият студиен запис на групата от шест години насам.

"Решението кои артисти да участват в албума, беше най-емоционалният ми избор като продуцент“. – казва Джон Картър Кеш и продължава: „Поканих артисти, които имаха лични истории и силна връзка с баща ми. Проектът се превърна в едно много вълнуващо усилие за всички ни – да съберем думите му и да ги представим по начин, по който силно се надявам татко би харесал и одобрил“.

При подготовката на албума Johnny Cash: Forever Words, продуцентите Джон Картър Кеш и Стив Берковиц се стремят да постигнат творческа хармония между музикантите, част от проекта и ръкописите на Джони Кеш. Целта на Johnny Cash: Forever Words не е да създаде „изгубения“ албум на Джони Кеш, а да вдъхне живот на неговите думи и стихове чрез силата и въздействието на музиката.

Johnny Cash: Forever Words е творчески триумф от различни артистични колаборации, увенчан в 16 песни. Песни, създадени по непубликувани стихове, текстове и писма на Джони Кеш. Музиката е дело на изключителен екип от музиканти, сред които Крис Корнел, Ръстън Кели & Кейси Мъсгрейв, Розан Кеш, Карлийн Картър, Alison Krauss & Union Station, Брад Пейсли, Крис Кристоферсън & Уили Нелсън, Елвис Костело и други. През последните 60 години, думите на Джони Кеш са преминали редица културни, духовни и идеологически граници. Той е не само изпълнител на велики песни, но и разказвач на универсални истини за справедливост, вяра, любов и независимост. В този дух и принципи е създаден и албумът Johnny Cash: Forever Words.

Johnny Cash: Forever Words

1. Forever/I Still Miss Someone - Kris Kristofferson and Willie Nelson

2. To June This Morning - Ruston Kelly and Kacey Musgraves

3. Gold All Over the Ground - Brad Paisley

4. You Never Knew My Mind - Chris Cornell

5. The Captain's Daughter - Alison Krauss and Union Station

6. Jellico Coal Man - T. Bone Burnett

7. The Walking Wounded - Rosanne Cash

8. Them Double Blues - John Mellencamp

9. Body on Body - Jewel

10. I'll Still Love You - Elvis Costello

11. June's Sundown - Carlene Carter

12. He Bore It All - Daily and Vincent

13. Chinky Pin Hill - I'm With Her

14. Goin', Goin', Gone - Robert Glasper featuring Ro James, and Anu Sun

15. What Would I Dreamer Do? - The Jayhawks

16. Spirit Rider – Jamey Johnson

Johnny Cash: Forever Words е наличен за предварителни поръчки тук:

CD: https://JohnnyCash.lnk.to/ForeverWords_CDPR

2LP: https://JohnnyCash.lnk.to/Foreverwords_LPPR

Digital: https://JohnnyCash.lnk.to/Foreverwords_DigitalPR

Ключови думи: