преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Jaya The Cat се завръщат!

  Американската ска-реге банда Jaya The Cat ще дойде за втори път тази година в София на 29-ти декември 2008, отново по покана на Строежа.

Публикувано на 31 Октомври 2008
Jaya The Cat се завръщат!
  Американската ска-реге банда Jaya The Cat ще дойде за втори път тази година в София на 29-ти декември 2008, отново по покана на Строежа. Събитието ще се проведе в Blue Box, а цените на билетите ще бъдат 15-20 лв. и ще се разпространяват в мрежата на Ticketstream.bg от средата на ноември.

Jaya The Cat водят началото си в Бостън, локация добре известна със силно развитата си ска сцена. Там формацията, създадена в началото на 90-те, прави името си популярно и набира фенска маса. Печели титлата  "Най-добра ска група" в Масачузетс, както и номинация за "Най-добра ска група" на Бостънските музикални награди. След като групата издава първите си два албума в САЩ, през 2002 г. основното ядро музиканти се мести в Европа, където привлича в редиците си бившият барабнист на Shadows Fall  Дейвид Джърмейн, познат още като The Germ.

Към настоящата 2008-ма Jaya The Cat са вече доста добре позната група в Европа, твърдо базирана в Амстердам. В рамките на тази година групата има над 100 концерта на Стария континент и участва в редица престижни фестивали. През май Jaya The Cat бяха в София и наред с Artery, Уикеда, Tea Break, Crowfish и La Muchedumbre взеха участие в шестия лайв от поредицата Credit To The Nation, а събитието изпълни 4КМ.  Тогава музикантите направиха и концерти в Пловдив и Варна.

Вижте снимки от концерта в 4KM тук.

Ето и кадри от концерта на Jaya The Cat през Май 2008-ма в София:



Ключови думи: