преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Излиза саундтракът на The Road от тандема Ник Кейв / Уорън Елис

   След двойното CD на Ник Кейв и Уорън Елис "White Lunar", на 4 януари 2010 година ще излезе следващата им съвместна творба.

Публикувано на 19 Ноември 2009
Излиза саундтракът на The Road от тандема Ник Кейв / Уорън Елис
   След двойното CD на Ник Кейв и Уорън Елис "White Lunar", на 4 януари 2010 година ще излезе следващата им съвместна творба. Това е саундтракът към новия филм на режисьора Джон Хилкоут - "The Road".
 
   Филмът е дълго чаканата адаптация за голям екран на обичания роман-бестселър и носител на наградата Пулицър "The Road" от Кормак МакКартни (автор и на "No Country For Old Men"/ "Няма място за старите кучета"), в главната роля с номинирания за Оскар Виго Мортенсън и с участието на Шарлийз Терон, Робърт Дювал, Гай Пиърс и Коуди Смит-Макфий. Епична пост-апокалиптична приказка за оцеляването на един баща и неговия млад син, докато прекосяват пустеещата Америка, разрушена от мистериозен катаклизъм, "The Road" смело въобразява бъдеще, в което хората са сполетени от най-лошото и най-доброто, което могат да бъдат. Бъдеще, в което баща и син имат единствено любовта си.

   Ник Кейв и Уорън Елис без съмнение са създали много емоционална музика за филма, с цигулки и пиано, с красиви мелодии и мрачни звуци, всичко обилно напоено със страх и напрежение.  Някои от ключовите моменти във филма обаче, сцените между бащата и сина, са обогатени с музикални пасажи, които влизат леко, нежно и елегично.

   "Филмът е за загубата, за липсата на нещата. Липсата на съпругата и майката се усеща във всеки един кадър.  Деликатната надежда на филма се съдържа в болката от нейното отсъствие." - обяснява Кейв. ,,Музиката е композирана в директен отговор на филма. Лека, натрапчива, неусложнена музика, която носи усещане за загуба и отсъствие в същността си."

   За Хилкоут и екипа му мисията е да разкрият ужасяващата страна на един разрушен свят, без да ползват обичайните клишета на апокалиптичния жанр. Това изисква деликатност на всички фронтове - това означава и създаването на саундтрак без мащабен оркестрален звук, мелодрама и всякакъв сантимент. "The Road" е и приключенска история, и филм на ужасите, и роуд мууви, и филм за любовта - между баща и син, между мъж и жена; както и почит към нечовешкото желание за живот. А музиката на Ник Кейв и Уорън Елис е намерила най-точния баланс.
Ключови думи: