преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Излезе великолепният албум на Elbow „Giants of All Sizes“

Осмият студиен албум на британската банда

Публикувано на 11 Октомври 2019
Излезе великолепният албум на Elbow „Giants of All Sizes“

Британската банда Elbow издаде своя осми студиен албум „Giants of All Sizes“. Повлиян от загубата и тъгата, албумът в същото време е по-някакъв начин повдигащ духа, стимулиращ емпатията и даващ сила и кураж.

Вокалистът Гай Гарви сподели, че когато е правил музиката е бил по-щастлив, откогато и да било – блажено женен и млад баща, но в същото време меланхолията е пропила дълбоко „Giants of All Sizes“, защото и смъртта е била навсякъде около него.

Гарви губи двама близки приятели в рамките на осем дни, а след това идва ред на баща му.

„Това беше особено дълбоко преживяване за мен…но също така удивително. Удивително“, споделя той. „Баща ми беше на осемдесет и четири и бях до него, когато получи диагнозата си – рак в терминална фаза. Но дори в най-мрачните си моменти, той отново беше толкова спокоен. Лекарят, който му съобщи диагнозата, беше една прекрасна млада дама, която трепереше и беше обляна в сълзи. Баща ми взе ръката й и й каза – „Очаквах нещо такова, но съм наистина доволен, че ти си тази, която ми го каза, защото си едно чудесно момиче и полагаш толкова добри грижи за мен“. Един невероятен човек, моят баща“.

Бащата на Гай Гарви почина миналия март, а смъртта оказва голямо влияние върху осмия албум на Elbow. Музикантът споделя, как в един от дните се чувства наистина зле, а останалата част от групата търпеливо го чака да спре да плаче – „Това беше неловко. Не можех напълно да се справя с цялата тъга, бях объркан от нея. Ето ме – по-щастлив от всякога, женен мъж, баща на двегодишно момче, а в същото време смъртта беше навсякъде около мен“.

Първоначално албумът включва дванайсет песни, но три от тях отпадат, защото „бяха твърде тъжни“.

„Giants of All Sizes“ е един от прекрасните албуми на Elbow, отразяващ времената в които живеем, но и смеещ да заяви едно по-хубаво бъдеще.

Ключови думи: