преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Излезе биографията на Джими Хендрикс!

   Тази седмица издателство ,,Махалото" има безкрайното удоволствие да предложи на българската публика биографията на Джими Хендрикс, написана от известния музикален журналист и автор Чарлс Р.

Публикувано на 23 Юни 2008
Излезе биографията на Джими Хендрикс!
   Тази седмица издателство ,,Махалото" има безкрайното удоволствие да предложи на българската публика биографията на Джими Хендрикс, написана от известния музикален журналист и автор Чарлс Р. Крос. И тъй като най-добрият начин да си спомним за Хендрикс е отново да чуем музиката му, промоцията на най-новата ни книга ще бъде именно такава: заповядайте в сряда, 25 юни от 19 ч. в The Club (ул. ,,Николай Коперник" 2, до хотел Плиска), където със специалното участие на D2 ще ви пренесем поне за една вечер в света на Джими Хендрикс. Свят, в който инструментите имат душа, косите са дълги, полите - къси, а простото удоволствие да правиш музика взривява умовете на цели поколения.
  
    Преди 40 години, на едно поле с люцерна в малкото градче Бетел на 200 км от Ню Йорк, един музикант изсвири националния химн на страната си. Годината е 1968, мястото е Удсток, китаристът е Джими Хендрикс, а това, което сътворява на сцената е кулминацията на шейсетте.
Разтърсващо, сеизмично, проникновено, изгарящо... вече десетилетия наред неговият гений и творчество са във фокуса на критиката, събиращи възторжени отзиви. Защото след Хендрикс музиката и светът вече не бяха същите, а и животът му е толкова скандален и изпълнен с обрати и крайности, че е просто неизбежно да не бъде митологизиран. Налице са всички съставки - талант, невъобразима бедност, феноменален успех, красиви модели, загадъчни пророчества, мистериозна смърт и естествено... китарата му.
Ключови думи: