преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Излезе архивният бокс сет с музика на Крис Корнел

Междувременно Soundgarden обсъждат издаването на последните записи и материал от 80-те

Публикувано на 16 Ноември 2018
Излезе архивният бокс сет с музика на Крис Корнел

Бокс сетът „Chris Cornell“, включващ единайсет неиздавани досега песни на незабравимия Крис Корнел, излезе днес. Той е куриран от вдовицата на Крис Корнел – Вики, в сътрудничество с неговите колеги и приятели. Изданието съдържа музика на Корнел, създадена със Soundgarden, Temple of the Dog и Audioslave, както и негови соло песни.

Бокс сетът включва общо 64-и трака, а сред тях новото „When Bad Does Good“, което току що се сдоби с видео, в което участва и синът на Крис Корнел – Крис Джуниър, както и лайв запис на песента „Wild World“ в дует с Yusuf/Cat Stevens, кавър на „Nothing Compares 2 U“ на Принс и „Redemption Song“ на Боб Марли, които пък са записани с дъщерята на Корнел – Тони.

Междувременно Soundgarden обсъждат издаването на записите, направени с Крис Корнел за нов албум.

„Ние работехме по албум и имаме демо материал, от който можем да извадим нещо. Това е едно от обсъжданите неща“, сподели Ким Тейл. Той обаче допълни, че преди това групата вероятно ще издаде записана доста по-отдавна музика. Тейл заяви, че групата е направила материал за повече от един албум за Sub Pop през 1987-а, но в крайна сметка е издала само EP. След това Soundgarden са записвали музика за EP-то „Fopp“, а там също няколко песни не са успели да влязат в изданието.

„Записвахме материал за цял албум, който не беше издаден, защото трябваше да го комплектоваме в едно малко EP, защото Sub Pop се интересуваха от това. В началото и средата на 80-те EP-ата бяха пънк-рок албумите, бяха и страхотен начин да представиш нови изпълнители. Така че имаме и друг материал, а Sub Pop проявяват интерес към издаването му“, допълни Ким Тейл.

Със сигурност можем да очакваме доста музика с гласа на любимия Крис Корнел, която към момента отлежава в архивите.

Ключови думи: