преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Изкуствен интелект създаде песен в стила на Nirvana – „Drowned in the Sun“

Софтуеърът е генерирал и песни в стила на Ейми Уайнхаус, The Doors и Джими Хендрикс

Публикувано на 05 Април 2021
Изкуствен интелект създаде песен в стила на Nirvana – „Drowned in the Sun“

Проектът Lost Tapes of the 27 Club, използващ изкуствен интелект, който да създаде песни в стила на музикантите, починали на 27-годишна възраст, създаде песен в стила на Nirvana. Тя се нарича „Drowned in the Sun“ и можете да я чуете по-долу.

Песента звучи наистина интересно и определено се долавят сходства със звученето на Nirvana, като такива могат да бъдат открити и в текста – „I don’t care/ I feel as one, drowned in the sun“.

Програмата на Гугъл – Magenta, е използвана, за да анализира музиката на легендарната банда и да създаде инструментален трак. Изкуствена невронна мрежа е използвана, за да генерира текст, а вокалите са записани от Ерик Хогън, който е фронтмен на трибют банда на Nirvana.

Magenta е захранена с до трийсет песни от каталога на изпълнителите, които трябва да „репликира“. Тя преобразува музиката в дигитален код, който от своя страна влиза в синтезатор, който пресъзадава песен. Новите композиции са създадени чрез „изследване на избора на ноти, особеностите в ритъма и хармоничните преференции“ на изпълнителите.

„Lost Tapes of the 27 Club“ е проект на Over the Bridge, базирана в Торонто организация, която помага на членове на музикалната индустрия, които се борят с ментални проблеми.

Сред останалите изпълнители, които софтуеърът е имитирал, са Ейми Уайнхаус, Джим Морисън от The Doors и Джими Хендрикс.

Ключови думи: