преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

„Изгубеният” документален филм на The Doors „Feast of Friends” най-накрая ще бъде издаден официално

„Feast of Friends” излиза на 11 ноември

Публикувано на 16 Септември 2014
„Изгубеният” документален филм на The Doors „Feast of Friends” най-накрая ще бъде издаден официално

Продуцираният от самите The Doors документален филм „Feast of Friends” (от 1968 година) най-накрая ще бъде разпространен пред широката публика – 46 години след дебюта си. Досега бяха достъпни само пиратски копия в лошо качество, а ремастерираният филм ще бъде достъпен на DVD и Blu-ray от 11 ноември.

 

Според прессъобщението - „филмът е първият и единственият, който е за The Doors, продуциран от The Doors”. Бандата е дала и парите, с които филмът е направен, а режисьор е неизвестният тогава Пол Ферара.

 

Филмът е получил премиера на редица фестивали между 1969 и 1970 година, преди да бъде „поставен на рафта”. Причината за това са правните въпроси, които са свързани с Джим Морисън. Твърди се, че разпространението на пиратски копия се дължи на самия Морисън, който е оставил филма в къщата на свой приятел през 1971 година. Когато той умира през юли същата година, пиратските копия започват да циркулират сред феновете, а в последните години се появяват и онлайн.

 

„Feast of Friends” ще включва и различни допълнителни материали. Сред тях и част, която „дава по-дълбок поглед върху живота на бандата от този период и показва как The Doors са заедно на турне, как записват, пътуват и дори са на ваканция заедно”. Включена е и сесията по записите на „Wild Child”, както и други изненади.

Ключови думи: