преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Иън Гилън изрази недоволство от Залата на славата на рокендрола

Причината е, че Стийв Морз и Дон Ейри не бяха включени с Deep Purple

Публикувано на 22 Декември 2015
Иън Гилън изрази недоволство от Залата на славата на рокендрола

Фронтменът на Deep Purple Иън Гилън изрази недоволството си от Залата на славата на рокендрола, защото дългогодишните членове Стийв Морз и Дон Ейри не бяха удостоени с тази чест.

На церемонията на 8 април в Barclays Center в Ню Йорк ще бъдат почетени първите три състава на бандата, които включват Гилан, Ричи Блекмор, Джон лорд, Иън Пейс, Род Евънс, Роджър Глоувър, Дейвид Ковърдейл и Глен Хюз.

„Включването в залата, фактически, не е за Deep Purple“, написа Гилан в уебсайта си. „Това е случайна селекция на бивши членове, която изключва Стийв Морз и Дон Ейри – и двамата са част от живата и дишаща група Deep Purple от много дълго време“.

Морз е китарист на бандата от 1994 година, а кийбордистът Ейри се присъедини през 2001 година, когато се отказа един от основателите на бандата – Джон Лорд.

„Очевидно, това е много глупаво“, коментира Гилан. „Така че моят отговор е доста прост – Много ви благодаря…И какво съвпадение“, допълни той – „Тази сутрин получих покана за сватба от стари и скъпи приятели. За съжаление семейството ми не е поканено, а те казват, че аз ще трябва да стоя до моята бивша съпруга (разведени сме от десетилетия) на сватбеното тържество. Те бяха шокирани, когато им се обадих и отклоних поканата“.

Когато Deep Purple получиха номинация за включване в Залата на славата, Гилан обяви, че „не ги уважава“. „За мен тези хора са арогантни и груби. Чух, че някакъв от комитета ни отхвърлил като група с един хит. Не мога да преценя дали този хит е бил „Hush“, „Kentucky Woman“, „Black Night“, „Strange Kind Of Woman“, „Child In Time“, „Perfect Strangers“, „Knocking At Your Back Door“ или „Smoke On The Water“.“

Deep Purple, все пак, ще станат част от Залата на славата на рокендрола, а заедно с тях през 2016 г. ще бъдат включени Cheap Trick, Стийв Милър, Chicago и N.W.A. 

Ключови думи: