преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Iron Maiden, RATM и Foo Fighters са сред номинираните за Залата на славата на рокендрола

Групите и изпълнители, събрали най-много гласове, ще бъдат обявени през май

Публикувано на 12 Февруари 2021
Iron Maiden, RATM и Foo Fighters са сред номинираните за Залата на славата на рокендрола

Iron Maiden, Rage Against The Machine, New York Dolls и Foo Fighters са сред номинираните за включване в Залата на славата на рокендрола през 2021-а година.

Почти всяка година номинациите, а и „удостоените с честта“, предизвикват полярни реакции сред рок феновете. Кой не би признал приноса на едни от най-великите банди в жанра, които обаче, по една или друга причина /обикновено твърде субективна/, не са част от Залата на славата?

За да участват в номинациите тази година, групите и изпълнителите трябваше да са издали първи сингъл или албум през 1995-а година или по-рано. Събралите най-много гласове ще бъдат обявени през май, а церемонията по включването в Залата на славата в Кливлънд, Охайо, ще се състои през есента.

Над хиляди изпълнители, историци, журналисти и членове на музикалната индустрия ще вземат решение кои групи/изпълнители да влязат в Залата на славата на рокендрола.

Сред останалите номинирани са Кейт Буш, Мери Джей Блайдж, Джей Зи, Чака Кан, Ел Ел Куул Джей, Тина Търнър, DEVO, The Go-Go`s и други.

Ключови думи: