преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Iron Maiden представиха новия „Ed Force One“! Бандата ще е с огромен самолет на турнето догодина

Световното турне ще е в подкрепа на албума „The Book Of Souls“

Публикувано на 26 Август 2015
Iron Maiden представиха новия „Ed Force One“! Бандата ще е с огромен самолет на турнето догодина

Iron Maiden издават първия си нов албум от повече от пет години насам. Очакваме двойния „The Book Of Souls“ на 4 септември, а легендарната британска хеви метъл банда подготвя и грандиозно световно турне през следващата година.

Iron Maiden са царе на мащабните концерти, а сега ще се придвижват с още „по-мащабен“ самолет!

Фронтменът Брус Дикинсън ще пилотира новия „Jumbo Jet“, с който групата ще прелита от една точка на света към друга. За целта той в момента тренира за лиценз да управлява огромната машина в Cardiff Aviation в Уелс, където собствената му компания наскоро се е сдобила със симулатор за този самолет.

Новият самолет на бандата - Боинг 747-400 „Jumbo Jet“ - е с четири двигателя и е почти двойно по-голям и над три пъти по-тежък от Боинг 757, който беше използван преди това от Maiden.

„Ed Force One“ ще пренесе бандата, екипа и над 12 тона техника през 88 500 километра около планетата за концерти на шест от седемте континента (Австралия и Нова Зеландия, Азия, Северна и Южна Америка, Африка и Европа). Очаква се турнето „The Book Of Souls“ през 2016 година да включва 35 държави.

„Когато се появи възможността да вземем на лизинг 747 за турнето „The Book Of Souls“ от нашите приятели от Air Atlanta Icelandic, разбира се, ние веднага се възползвахме от този шанс“, обяви Брус Дикинсън. „Защо да не го направим? Най-голямото удобство от това да пътуваш със 747 е, че заради колосалния му размер и стряскащ капацитет, ние можем да натоварим цялата продукция за сцената и екипировката в багажното, без да се налага да правим огромни структурни промени, както се налагаше с Боинг 757“.

Ключови думи: