преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Iron Maiden и Foo Fighters едва влязоха в Топ 5 в гласуването за Залата на славата на рокендрола

На първо място се нареди Тина Търнър с 585 000 гласа

Публикувано на 09 Май 2021
Iron Maiden и Foo Fighters едва влязоха в Топ 5 в гласуването за Залата на славата на рокендрола

Отдавна Залата на славата на рокендрола и включването на изпълнители в нея буди недоверие сред феновете на рок музиката. Това основно е заради избора на експертите, но понякога странни резултати се получават и при гласуването на феновете.

Тазгодишният фенски вот доведе до това, че легендарните банда Iron Maiden и Foo Fighters едва влязоха в Топ 5!

На първо място гласуващите са поставили Тина Търнър, като феноменалната изпълнителка получава 585 000 гласа, следвана от нигерийския афро бийт пионер Фела Кути с 545 000. Лосанджелиските пънкари The Go-Go's и великите Iron Maiden изостават с повече от 150 000 гласа, а на пето място се нареждат Foo Fighters.

Първите пет изпълнители и групи влизат в така нареченото „гласуване на феновете“, което ще бъде измерено и включено, но със сравнително по-слаба тежест, в основното гласуване, където около хиляди музиканти, историци на музикалната индустрия и членове на самата индустрия дават своите гласове.

Кои ще станат част от Залата на славата на рокендрола в Кливлънд, Охайо ще стане ясно по-късно през този месец, а церемонията по включването ще се състои през есента.

Ключови думи: