преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Интервю на Елена Розберг с Декстър Холанд от The Offspring

Какво сподели Декстър от легендарната банда The Offspring преди концерта на Sofia Rocks

Публикувано на 16 Юли 2014
Интервю на Елена Розберг с Декстър Холанд от The Offspring

Малко преди The Offspring да разтърсят фестивала Sofia Rocks на стадион „Академик“ в София на 6 юли, Елена Розберг взе интервю от легендата Декстър Холанд. По-долу можете да прочетете и цялото интервю:

Елена Розберг: Как е в България? Какво е усещането?

 

Декстър Холанд:  Страхотно е! Всичко е прекрасно. Снощи пристигнахме много късно и не успяхме да разгледаме много от града, но сме много развълнувани, че сме тук, защото това е първото ни гостуване в България. Свирили сме в много страни, но никога не сме имали концерт в България. Сега имаме възможност и това е страхотно!

 

Z-Rock е най-слушаната рок радиостанция в България.  Колко важно е радиото като медия за вас? Ние пускаме доста парчета на The Offspring.

 

Наистина ли? Постоянно се коментира тази тема. Много хора твърдят – интернет промени всичко, радиото умря, на никого не му пука дали го пускат по радиото, или не. Аз лично не вярвам в това. Хората продължават да слушат радио. Точно така станахме популярни и ние като група. Така бяхме забелязани. За нас радиото е много важно и е нещо страхотно.

 

Това е последната спирка от вашето юбилейно турне.  Как премина?

 

Да ,така е. Ние сме в Европа вече цял месец. И защото празнуваме 20-годишнината на „Smash“, решихме да свирим целия албум – от началото до края на всеки концерт. Това се прие страхотно от феновете, идеята се оказа добра. В началото не бяхме сигурни, дали да свирим целия албум, ще се хареса ли на хората или би било по-добре да правим само някои песни от него. Между другото от „Smash“ има няколко песни, които никога преди не бяхме свирили на живо. Трябваше да ги учим почти наново. Оказа се, че това е добра идея, която много допадна на феновете.

 

Кажи ми, Декстър, как твоята докторска научна степен по молекулярна биология  се отразява на пънк-рок кариерата ти?

 

О, благодаря ти за този въпрос. Много сериозно се трудя на този фронт. Между другото и тази сутрин се посветих на науката и учих.  Да, така е, повярвай ми. Имам още една година, за да завърша.

 

Обмислял ли си сериозно идеята някой ден да се върнеш отново в университета и да преподаваш ?

 

Наистина не знам какво ще стане. Не се виждам в бъдеще да се занимавам с истинска научна работа, да си изкарвам хляма с изследователска дейност, например, но не е изключено по някакъв начин работата ми да е свързана все пак с това, което уча. Моята доктурантура е по проблемите на СПИН и бих могъл да работя като говорител на анти-спин организация. Това е ужасна болест, разпространена по цял свят. Би ми харесало да работя в тази област.

 

Каква е връзката между летенето и пънк-рока?

Хахаххаха- свободата!  Свободата е общото.

 

Между другото аз съм била стюардеса и напълно те разбирам.

 

Наистина  ли?  Браво, браво! 

Обичам да летя. Това е моето хоби. Това е нещото, което обожавам да правя. Обичам чувстово на свобода, което ме обзема като летя. Отгоре нещата изглеждат много красиво. Освен това, можеш да отидеш накъдето ти  пожелае сърцето. Пънк-рокът носи същото усещане за свобода. Можеш да напишеш каквато песен пожелаеш, без много да се съобразяваш с конюнктурата. Не ти пука от това, какво е модерно в поп музиката в момента. Можеш да следваш желанията си.

 

А какво те кара да се смееш, Декстър?

 

Какво ме кара да се смея? Ти да видиш....

 

Имате много забавни текстове в своите парчета. Самият ти дали си Original Prankster- шегаджия?

 

О, знаеш ли какво ме кара да се хиля - мокрите целувки на малки кученца. хахахаххахахах

 

Имаш ли куче?

 

Дааа, имаме три кучета.

 

Моля те, кажи ми какво означава да бъдеш свободен човек?

 

Свободен човек? О, Боже...В края на краищата свободата е в съзнанието, това е начин на мислене. Ако се чувстваш спокоен и в мир със самия себе си - ти си свободен човек.

 

Обмисляте ли нов албум, нова музика? Какво предстои?

 

Ние обичаме това, което правим. Понякога хората ни питат, докога смятате да се занимавате с това? Докато ни доставя удоволствие - такъв е нашият отговор. Докато ни вдъхновява страхотната музика. Това е, което харесвам. Вече имаме няколко нови песни. Те не са достатъчни за цял албум. Смятаме да пуснем една или две нови песни до края на тази година. И може би чак следващата година да съберем материал за цял албум.

 

Моля те, кажи нещо специално за нашите слушатели.

 

Хей, мили хора, които сте със Зи Рок, благодаря , че ни слушате! Много съм щастлив да бъда в България. Това е нашето първо гостуване за концерт  у вас. Надявам се да ви хареса.

Ключови думи: