преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Интересът към новия актив компакт кросоувър Infiniti Q30 не стихва

Автомобилът дебютира с уникално шоу при откриване на Автосалон София 2015 г.

Публикувано на 22 Октомври 2015
Интересът към новия актив компакт кросоувър Infiniti Q30 не стихва

Победителят от първото по рода си „Екорали“ в България в хибридния клас Елвис Георгиев, който се състезава с Infiniti Q50 AWD се запозна с най-новото попълнение в семейството на Infiniti Q30. Той сподели задоволството си от богатото оборудване и високите стандарти в интериориа и екстериора на Q30.

Infiniti Q30 Launch Edition, което се намира на щанда на Infiniti  на Автосалон София 2015 г., впечатли пилота с красивия си дизайн, спортните седалки (с интегрирани подглавници, които се предлагат за пръв път от Infiniti и имат регулиране в 8 посоки, както и в лумбалната зона), както и със супермекия материал, който обхваща вратите и централния подлакътник.

Италианският материал Dinamica®, който се използва във висшата мода, сега намира приложение в автомобилите и се използва за покрива и колоните на Q30.

“Издигнатата позиция на шофьора, мускулестите извивки на калниците и провокативната линия на покрива едновременно придават собствн облик на автомобила и ще спомагат за неговата динамика” – сподели Елвис Георгиев.

Комбинирайки уникална височина и габарити на SUV с пропорции и дизайн на купе, Q30 предлага комбинация от възможности да се отиде навсякъде с практичност в градски условия.

Q30 Launch Edition  е с 2.2 – литров дизелов двигател със скоростна кутия с двоен съединител и интелигентна система за задвижване на всички колела ( AWD – All Wheel Drive), 170 к.с. и  350 Hm въртящ момент.

Приоритетът на инженерите на Infiniti е бил да създаде идеалният баланс между управление и возия. Автомобилът е много стабилен на пътя благодарение на специално модифицираните амортисьори, а инженерите са тествали над 50 варианта на прототипните автомобили преди постигането на оптимални настройки. Управлението остава гладко. Твърдостта на шасито е подобрена, за да осигури на шофьора управление, което може да бъде усетено.

Управлението на Q30 е модифицирано да осигурява постоянно усещане благодарение на интуитивна система, която работи в зависимост от скоростта. Лекото управление прави колата лесна за контрол в градския трафик и среда, намалява стреса на шофьора и умората. При увеличаване на скоростта управлението се втвърдява, за да подобри увереността на шофьора, както и контрола.

Q30 разполага с множество интуитивни технологии, които подобряват управлението и осигуряват максимална сигурност. Сред тях са Automatic park assistance с Around View Monitor (AVM) и Moving Object Detection (MOD), които правят Q30 един от най-лесните за управление автомобили в премиум компакт сегментa. Blind Spot Warning осигурява повече безопасност, като предупреждава шофьора за други автомобили в сляпата зона. Forward Collision Warning с Forward Emergency Braking намалява стреса при управление в тежък трафик. Auto High Beam Assist е високоинтуитивна технология, която подобрява сигурността и увереността по време на шофиране през нощта, а Intelligent Cruise Control осигурява безопасна дистанция от колата отпред.  Специален метод позволява на радарните вълни на Intelligent Cruise Control да преминават през емблемата на Infiniti – за пръв път използвано от компанията.

Автомобилът дебютира с уникално шоу при откриване на Автосалон София 2015г.

Ключови думи: