преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Ингви Малмстийн ще издаде албума „World On Fire“ през април

Легендарният шведски китарист е завършил работата по новия си студиен албум

Публикувано на 22 Февруари 2016
Ингви Малмстийн ще издаде албума „World On Fire“ през април

Легендарният шведски китарист Ингви Малмстийн е приключил с работата по новия си студиен албум „World On Fire“. Очаква се той да излезе през април.

„Работих две години по него. Турнета, записи, турнета, записи. И това е много по-добре. Навремето щях да напиша песните, после да репетирам с някои музиканти, после щяхме да записваме, миксираме, да научим парчетата и да ги изпълняваме на турне, след това цялото това нещо отначало. Не е задължително този процес да е най-добрият начин за правене на музика. Така че по един доста странен начин, този откачен обрат в съдбата на музикалната индустрия направи средата по-вдъхновяваща…поне за мен. Мога да пиша по всяко време, да записвам по всяко време. Звукозаписното ми студио е отворено постоянно – 24 часа! Мога да записвам когато си поискам и това е нещо прекрасно!“.

Запитан за звученето на новия си албум, Малмстийн споделя през смях – „Това е запис на Малмстийн!“. Китаристът, все пак, споделя, че е по-различен от предишните му издания.

„На първо място…аз записвам всички водещи вокали. Когато преди съм записвал водещите вокали, пеех блус неща. Сега реших да направя водещите вокали в моя стил на писане на песни, така че е по-различно. Това е доста твърд албум, някои части са доста сложни…

Албумът е завършен и е изпратен на лейбъла в Япония, така че очаквам да бъде издаден до два месеца“.

Ингви Малмстийн е записал всички бас партии и по-голямата част от клавирните части в албума. „Има струнна секция и хор. Супер неокласически е“, каза още музикантът.

Ключови думи: