преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

IAMX ще гостуват в София на 16 март 2016

Музикалният проект на Крис Корнър ще зарадва българските фенове в Joy Station

Публикувано на 08 Февруари 2016
IAMX ще гостуват в София на 16 март 2016

Емблематичният основател на Sneaker Pimps Крис Корнър пристига в България със соловия си проект IAMX, по покана на Loud Concerts. Представянето му е на 16 март 2016 година в клуб Joy Station.

Билетите за концерта са в продажба от днес, 8 февруари, в мрежата на Eventim (www.eventim.bg) и партньорите в цялата страна, както и на място на входа на клуб Joy Station, а цената ще бъде 40 лева на билет.

"IAMX всъщност е моята социална терапия”, споделя Крис Корнър. "Това е начин да общувам със света, да излея душата си и в същото време да танцувам. Също така е и извинение да играя с личността си, да разкривам определени черти от характера си, които не изследвам в ежедневния си живот”.

Шестият албум „Metanoia“, издаден в края на миналата година, е изключително важен за английския композитор, продуцент, мулти-инструменталист, вокалист и видео артист. Разнообразната музикална линия отбелязва завръщането на Корнър към най-добрите времена, когато се наложи като една от най-забележителните креативни личности в света на електронната музика.

IAMX използват изключително жанрово разнообразие и непрестанно експериментират със звуци и биитове, а съчетанието с дълбоко личните текстове на песните и емоционалното сценично представяне на Корнър водят до бързото нарастване на феновете на бандата. Основаният през 2004 година проект в Лондон акцентира и върху визуалното изкуство с прибавянето на допълнителни музиканти в ексцентрични костюми и сценични ефекти.

От 2006 до 2013 година, IAMX се мести в Берлин, където Корнър открива как да се вглежда “по-малко в музикалната индустрия и да поеме по независим път”. Албумите от този период разглеждат въпросите за сексуалното идентичност, смъртта, любовта, декадентството, наркотиците, самотата, съвременното общество. “Прекарах 7 години в Берлин и обожавам този град, но се чувствах изолиран”, споделя Корнър. “Повече няма да правя албуми през зимата, защото това е много депресиращо. Като прибавим и емоционалните ми проблеми при създаването на песни, можете да разберете решението да се махна оттам и да отида в Ел Ей”.

„Metanoia“ е първият албум след преместването и въпреки че създаването му отнема доста време, Корнър за пръв път от много време се чувства освободен от натиск и маниакален стрес. Критиката приема албума като нова страница в историята на IAMX, а през февруари стартира европейското турне за представянето му. Част от тази обиколка е и нашата дата - 16 март, мястото е клуб Joy Station, а началото – 20 часа!

Ключови думи: