преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Hayes & Y, Jin Мonic, Bears and Hunters с коледен концерт

Събитието ще се проведе в *MIXTAPE 5*

Публикувано на 02 Декември 2015
Hayes & Y, Jin Мonic, Bears and Hunters с коледен концерт

Club *MIXTAPE 5* представя специалното коледно издание на поредицата събития “A Rockumentary” на 25 декември от 21:00ч. Част от него ще станат 3 популярни български рок банди - Hayes & Y, Jin Мonic и Bears and Hunters от лейбъла “Homeovox”, който набра сериозна скорост през последната година. Те ще споделят сцената в голямата зала на клуба заедно със селекторите на вечерта - Iveta Dimitrova & Shaker Maker.

Организаторите на събитието дават информацията, че във вечерта ще се включи още една любима алтернативна българска рок-банда, която предстои да бъде обявена скоро.

Hayes & Y се изстреляха с почти непроследима скорост от „ъндърграунда“ към висините на родната и световна музикална сцена. През октомври тази година бандата издаде своето второ ЕР, което предизвика вълна от възхищение от страна на медиите и феновете. За него водещият на Hijack Show по Z-Rock Красимир Москов написа: „В така наречения български алтернативен рок (каквото и да значи това) от много, ама много години не е имало особено вълнение в очакване на ново издание. (...) Hayes & Y сами вдигнаха летвата с първото си EP. Добрата новина е, че с второто не само я прескачат, ами го правят с поне една педя аванс. Втората добра новина – ЕР-то е не само хубаво, но и много разнообразно.“

Jin Monic е българска rock 'n' roll банда, сформирана през 2011 г. Днес тя е в състав: Николай Иванов (вокал), Ивайло Василев (китара), Боян Дечев (китара), Джокич Стефанов (бас) и Георги Иванов (барабани). Първият гиг на момчетата е през 2013 г. и оттогава не са спирали да изнасят концерти както в София, така и в други големи градове из страната. През 2014 г. групата издава своя първи сингъл "Sober Face", последван от парчетата "Esus" и "You Stay Blue". През същата година стават част от българския музикален инди лейбъл Homeovoxmusic. В началото на ноември музикантите дебютираха с техния първи видеоклип към сингъла им "Doors Of Youth".

Bears and Hunters също се събират покрай лейбъла Homeovox Music. Както сами казват - те обичат да правят нещата свободно и от душа. Това се усеща и в музиката им. Тази година бандата зарадва феновете с официалното видео към парчето “Comeback Story”, наситено с настроение, хубави кадри и динамична музика. Най-общо казано, Bears and Hunters притежават по малко и от двете съставни части на своето артистично име. Една „млада“ банда с много обещаващо бъдеще.

Билети за събитието могат да бъдат намерени на предварителна продажба в мрежата на Eventim на цена от 10лв. В деня на събитието и на място те ще струват 15лв. Организаторите препоръчват предварителното купуване на билет заради ограничения капацитет на клуба.

A Rockumentary Christmas Starring: Hayes & Y, Jin Monic, Bears and Hunters, Iveta Dimitrova & shaker Maker.

25.12.2015, club *MIXTAPE 5*, A-side

Doors: 21:00h

Ключови думи: