преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Hayes & Y издават второто си ЕР на 2-ри октомври

На 28-и септември, понеделник, песните ще бъдат премиерно представени в Hijack Show

Публикувано на 25 Септември 2015
Hayes & Y издават второто си ЕР на 2-ри октомври

Hayes & Y издават второто си ЕР на 2-ри октомври. Представянето ще бъде същата вечер на живо в клуб Ялта в София. На 28-и септември, понеделник, можете да чуете песните премиерно в Hijack Show.

Публикуваме и ревю за ЕР-то от Краси Москов:

В така наречения български алтернативен рок (каквото и да значи това) от много, ама много години не е имало особено вълнение в очакване на ново издание. Всъщност, може би от времето на "Пинг-понг" на Остава и "А" на Анимационерите не е имало толкова големи очаквания към втория албум на някоя група.

Hayes & Y сами вдигнаха летвата с първото си EP. Добрата новина е, че с второто не само я прескачат, ами го правят с поне една педя аванс. Втората добра новина - ЕР-то е не само хубаво, но и много разнообразно. В него вече има хит, има и чудесна балада.

Безспорното бижу в записа е парчето "Special". Това става ясно още на двайстата секунда. Без никакво колебание това е най-добрата песен, която Hayes & Y са правили до момента. "Special" е секси парче с много силен куплет, бридж и запомнящ се припев. Тази схема се повтаря още веднъж и след това песента сякаш се разгръща в пълния си блясък - следват две минути без характерните за повечето поп хитове повторения.

"Stay Outside" е ударният трак в ЕР-то. Песен, смътно напомняща на Kings of Leon в първите им два албума, с характерното за групата смяна на темпото и мръсни китари.

"Don't Mind" започва с леко досадното "О-о, о-о", но в последствие еволюира в истински рок химн с много силни рифове и мачкаща ритъм секция. И пак "О-о, о-о".

Хубавата бавна песен, която сякаш до момента липсваше в колекцията на Hayes & Y, най-сетне е факт. Казва се "Make No Sound". И като текст, и като демонстрация на вокални възможности, това е едно от най-добрите постижения на Благослав Анастасов - гласът на бандата. Пианото е друго нововъведение, което чуваме в "Make No Sound". Особено приятно в аутрото. Другото, което неизбежно ще ви направи впечатление, е хубавата, мека бас линия в баладата.

И още нещо - има и hidden track. Classy!

 

Групата пусна в Интернет компилация с 30-секундни откъси от новите песни:

 

Ключови думи: