преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Гръцката сайкъделик банда TUBER идва за концерт в София

Пустинни подводници и култ от фанатици в клуб Mixtape 5 на двайсет и първи май

Публикувано на 12 Май 2016
Гръцката сайкъделик банда TUBER идва за концерт в София

Гръцките инструментални сайкъделик подводничари TUBER идват в София за общ концерт с надигащият се български култ – ТДК, по покана на „грешния организатор”. Концертът ще се състои на 21 май 2016 в столичния клуб *Mixtape5*.

TUBER са сформирани в началото на 2010 в Сяр, като още през юли същата година Янис, Никос, Парис и… другият Янис издават едноименния си EP дебют с експедитивност, достойна за възхищение. През декември 2013 независимият им релийз е последван от дългосвирещата спейс рок медитация „Desert Overcrowded”. Инструменталният пустинен рок на TUBER можете да чуете или свалите от (https://www.facebook.com/tuberband). Групата вече е в челните редици на най–желаните гръцки изпълнители за западните desert/stoner/underground рок фестивали. Освен на Wrong Fest, през 2015 групата свири и на Freak Valley Festival, Lake of Fire, а в момента групата прави и поредното си европейско турне, чиято последна спирка преди завръщането у дома е София, България.

Преди гърците ще забиват ТДК, които се самоопределят като представителна извадка на социалния експеримент наречен “преход”. Музиката на групата е комплексна композиция, която смесва пустинното с планинското. В някои от песните се чува силно заложената основа на българската народна музика, докато в други се усеща дезърт хватката на стоунър рока. Текстовете на песните са изцяло на български, като тук се долавя и воевското ню-уейв влияние. Музика на парадокса и силните усещания, която пленява както сетивата, така и ума.

Ограниченото количество от 200 билети, които засега струват 10лв можете да откриете в http://wrongevents.ticketlogic.bg/ или от www.bilet.bg/каси/. В деня на концерта ще струват 13 лв., и ако останат на място ще са 15 лв. Длъжни сме да кажем, че повече от половината билети вече за изкупени.

Повече информация в събитието в Facebook - https://www.facebook.com/events/1698013737112258/

Ключови думи: