преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Gravity Co. губят сателита на 13-ти декември

Новият албум на групата "Lost Satellite" излиза след 3 дни, а групата ще гостува на Z-Rock ден преди голямата дата

Публикувано на 10 Декември 2012
Gravity Co. губят сателита на 13-ти декември

Gravity Co. имат добри новини, които ще разкажат в студиото на Z-Rock тази сряда. Музикантите са готови с новия си албум, който ще излезе на 13 декември. Албумът е четвърти в дискографията им и включва 10 съвсем нови композици, между които и едноименния инструментал “Lost Satellite”.

Музиката е изцяло дело на китариста Иво Чалъков, а за звуковия дизайн се е погрижил клавиристът и основател на Gravity Co. Петър Съмналиев. Всички текстове са написани от Борис Чеширков, с когото групата работи повече от 6 години. Интересен факт е, че освен завърналия се през 2010 г. оригинален певец на групата Явор Захариев,  за първи път в “Lost Satellite” има парчета, в които ролята на водещ вокалист е поета от Иво Чалъков и Борис Чеширков.

Албумът е доста по-разнообразен в стилово отношение от предходните, като към атмосферичната звукова среда,  запазена марка на Gravity Co., са включени и доста агресивни китарни и синт рифове. Преобладават ъпбийт парчетата, с електро-звучене, а на моменти са включени дори елементи на олд скуул хип-хоп.

Записите са продуцирани  от Георги Станев, Иво и Петър  и са осъществени в Studio X. Албумът е мастериран в лондонското студио The Exchange Mastering , от Майк Марш, работещ с някои от най-големите имена на световната музикална сцена , сред които Massive Attack, Depeche Mode, The Prodigy, Chemical Brothers и др.

Датата 13-ти декември е много специална за бандата. Точно на нея се навършват 10 години от издаването на супер успешния дебютен диск “U”.

Промоцията на албума ще бъде в Mixtape5, като концертът ще бъде разделен на две части. В първата феновете ще могат да чуят целия нов албум, а във втората Gravity Co. ще изсвирят всички свои сингли и най-силните си лайв парчета. На място ще може да бъде закупен “Lost Satellite”  в CD формат и на винил. Клубът отваря врати в 20:30. Специален диджeйски съпорт на събитието ще окажат Strange Affection и Ginger Head.

След промоцията на 13 декември, бандата ще изнесе още десет концерта в големите български градове.

Ключови думи: