преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Godsmack ще започнат работа по „по-твърд, агресивен и мощен“ нов албум догодина

Барабанистът Шанън Ларкин заяви, че групата опитва да пише нови неща и по време на турне

Публикувано на 15 Септември 2015
Godsmack ще започнат работа по „по-твърд, агресивен и мощен“ нов албум догодина

Барабанистът на Godsmack Шанън Ларкин сподели, че бандата вече обмисля плановете за новия албум. Групата издаде „1000hp“ през 2014 година, а последвалото турне мина и през България, сбъдвайки мечтата на хиляди техни фенове.

Ларкин заяви, че членовете на Godsmack са обсъждали следващия албум – „Ние винаги говорим за това. Забавно е. Като футболен отбор, ние винаги обсъждаме следващата година. Дори имаме някои песни и ще опитаме да продължим да пишем нови неща по време на турнето през есента. Не е лесно да пишеш, докато си на път, но имаме стая зад сцената, в която можем да свирим и записваме. Определено ще си вземем почивка – вероятно в остатъка от ноември, декември, част от януари, да оставим новата година да влезе. После се завръщаме. Планът е през февруари да стартираме работа по новия албум във Флорида, където Тони Ромбола и аз живеем, имаме и студио там. Започваме там, започваме да пишем неща за новия запис, правим няколко песни, след това се отправяме към Бостън, където е нашата щабквартира и ще направим записа. Всичко е планирано. Нямаме, разбира се, някаква фиксирана дата, защото – за наше щастие – не сме в позиция да бързаме. Ще си отделим време, за да сме сигурни, че ще предложим нещо свежо“.

Шанън Ларкин каза още, че Godsmack много си харесват „1000hp“ и „Something Different“ от последния албум, така че ще се работи в тази посока – „по-енергичен рокендрол, отколкото метъл звучене“. „Мисля, че в албума „1000hp“ създадохме по пънк-рок звучене, звукът беше донякъде Ramones, а ако искате – донякъде като AC/DC. Вероятно това ще е посоката, в която ще продължим. Докато има силна енергия, искаме да експериментираме с различни звуци в новия запис, докъдето стигат китарните тонове. Просто ще опитаме да продължава да звучи по-твърдо и агресивно, мощно“.

„1000hp“ достигна третото място в Билборд топ 200, а предишният албума на Godsmack – „The Oracle“ – оглави класацията през 2011 година.

Ключови думи: