преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Franz Ferdinand издадоха новия си албум „Always Ascending“

Бандата премина първата си екзистенциална криза и се прероди

Публикувано на 09 Февруари 2018
Franz Ferdinand издадоха новия си албум „Always Ascending“

Franz Ferdinand издадоха албума „Always Ascending“. Алекс Капранос, лидерът на групата, разказа повече за случващото се с бандата преди и по време на записите.

Franz Ferdinand претърпяха първата си екзистенциална криза през 2016-а, когато китаристът Ник Макарти си събра багажа и „напусна цирка“. Той избра да прекарва повече време с младото си семейство, отколкото да се отдаде на пореден изтощителен цикъл от създаване на нов албум и световно турне.

За първи път от създаването си през 2002-а година, Franz Ferdinand се зачудиха накъде да поемат, дали изобщо да продължат да съществуват.

„След като Ник напусна, Боб, Пол и аз седнахме да обсъдим на първо време защо го правим. Запитахме се какъв е смисълът да продължаваме. Е, аз искам да пиша и изпълнявам песни. На това се радвам най-много. Осъзнахме, че ако се придържаме към това, няма да сбъркаме много“, сподели Капранос.

Петият студиен албум на Franz Ferdinand е продуциран от Филип Здар от френското хаус дуо Cassius, а новата музика наистина звучи доста различно. Този уикенд шотландските инди герои стартират и със световното си турне.

Ключови думи: