преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

„Foreverly” на Били Джо Армстронг и Нора Джоунс излиза на 25 ноември

Фронтменът на Green Day и талантливата Нора Джоунс записаха кавър на албума на Everly Brothers – „Songs Our Daddy Taught Us”

Публикувано на 11 Ноември 2013
„Foreverly” на Били Джо Армстронг и Нора Джоунс излиза на 25 ноември

Вокалистът на Green Day Били Джо Армстронг и Нора Джоунс се обединиха за създаването на нов албум, вдъхновен от класиката на The Everly Brothers - “Songs Our Daddy Taught Us”

 

“Foreverly” ще бъде издаден от Reprise Records на 25-ти ноември, а междувременно първият сингъл „Long Time Gone” може да бъде чут на официалната страница на артистите.

 

Джоунс и Армстронг изпяват по свой начин няколко традиционни песни като „Roving Gambler”, „Down In The Willow Garden”, „Long Time Gone”, „Who’s Gonna Shoe Your Pretty Little Feet?” и „Barbara Allen”, както и кънтри парчетата „That Silver Haired Daddy Оf Mine” и „Kentucky”.

 

“Аз съм много голям фен на The Everly Brothers още от малък”, споделя Armstrong. “Преди няколко години открих „Songs Our Daddy Taught Us” за пръв път и се влюбих в него. Всеки ден свирех песни от албума и си мислех колко яка идея е да го презапиша, но заедно с женски вокал. Сетих се за Norah, защото тя може да изпее всичко, от рок до джаз и блус и просто знаех, че нейните хармонии ще са удивителни. Идеята ми беше песните да поемат в различна посока, докато работехме с нея, а тя наистина има много добро ухо за аранжировките. Основно бях заинтригуван от старите традиционни песни и химни. Когато приключихме с албума, Нора ме погледа и каза: “Басирам се, че не си мислил, че ще направим кънтри запис, нали?”

 

Албумът “Foreverly” ще e на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International. 

Ключови думи: