преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Foo Fighters ще уважат италианците от „Rockin1000” с шоу в Чезена

Клипът с 1000 музиканти, които изпълняват „Learn to Fly”, постигна целта си

Публикувано на 23 Октомври 2015
Foo Fighters ще уважат италианците от „Rockin1000” с шоу в Чезена

Едно от най-вълнуващите видеа за годината, показващо истинската сила на музиката, се появи в края на юли. 1 000 музиканти се събраха в Чезена, Италия, за да изпълнят „Learn to Fly“ на Foo Fighters. Проектът беше обявен още през декември, а инициативата беше на Фабио Зафанини. Основната цел – да накара Foo Fighters да направят концерт в Чезена!

Видеото на музикантите е изгледано почти 26 милиона пъти в YouTube, а Дейв Грол – фронтмен на Foo Fighters – ще спази обещанието си. Групата му ще свири в Чезена на 3 ноември.

Ето и това, което Дейв Грол написа:

„Никога няма да забравя деня, в който моят телефон беше наводнен със смс-и от приятели, всичките – „Видя ли това???”, „Невероятно!”, „Толкова откачено!” – с прикачен анонимен линк към YouTube. Предполагайки, че е поредното видео от типа „котка се заклещва в хартиен плик”, отначало не клъвнах, но след 10-хилядното съобщение кликнах на линка и бях абсолютно поразен от това, което видях. Да видя толкова много хора, които са отделили толкова време, усилия и любов в това да правят музика, ме докара до сълзи. А фактът, че песента беше на Foo Fighters...е...трудно е да опиша с думи, колко смирен ме накара да се почувствам. Без съмнение, това е едно от най-красивите преживявания в живота ми. Излязох навън, седнах на тревата, обърнах камерата към себе си и веднага отговорих (на най-добрия ми развален италианиск) „Stiamo arrivando! Prometto!”

Оттогава се оглеждаме за тази невероятна възможност. Щастливи сме да обявим, че най-накрая това ще се случи на 3 ноември в Carisport.

Повече от развълнувани и почетени сме да дойдем да свирим за Чезена. Преживяване като това идва веднъж в живота, така че гледаме напред към едно шоу, което ще е веднъж в живота!

Ci vediamo presto, Cesena!

Давиде (Дейв)”

Практически -  с тази дата – се открива следващата европейска обиколка на Foo Fighters в подкрепа на „Sonic Highways”. Другите дати можете да откриете тук.

 

Ключови думи: