преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Foo Fighters са готови с новия албум

Една от песните включва двайсет и пет годишен риф

Публикувано на 13 Февруари 2020
Foo Fighters са готови с новия албум

Тази година се навършват 25 години от издаването на дебютния албум на Foo Fighters, но групата няма да се предаде на носталгията и продължава напред с нова музика. Фронтменът Дейв Грол потвърди, че четвърт век след дебюта си Foo Fighters са готови с новия си албум. Това ще е първи нов диск за бандата от „Concrete and Gold“, който излезе през 2017-а.

„Тъкмо завършихме записа“, сподели Грол пред „Bill Simmons Podcast“. Той допълни, че са направили музиката почти веднага – „Някои от тези песни, най-добрите, станаха за четиридесет и пет минути. А имаме и други песни – има един риф в новия запис, по който работим от двайсет и пет години. Първият път, когато му направих демо, беше в мазето ми в Сиатъл“, разкри Дейв Грол.

Междувременно Грол е зает и с документален филм за турнетата с ванове, в който са включени някои от най-великите изпълнители, излизали някога на сцената. „Интервюирах всички - The Beatles са правили турове с ван, Guns N’ Roses, Metallica, U2, всички са имали ван“, обясни Грол. „Има нещо спрямо това време, което носиш като значка“, допълни той.

„Филмът не е толкова за страхотните истории от вановете по турнетата, по-скоро за желанието да го правиш. Защо някой би се отказал от всичко, напуска работа, оставя всичко зад себе си, за да преследва мечтата, за която няма гаранции, че ще се осъществи? И ти гладуваш, кървиш, болен си, ядосан си, въвлечен си в боеве и влизаш в ареста, но винаги успяваш да стигнеш до следващия концерт. Всички имат същата история и тя абсолютно е ключът към успеха“, каза още Дейв Грол.

Ключови думи: