преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Foo Fighters издадоха новото EP „Saint Cecilia”

Именно заради това издание е било обратното броене на сайта им

Публикувано на 23 Ноември 2015
Foo Fighters издадоха новото EP „Saint Cecilia”

Чудехме се какво стои зад обратното броене на сайта на Foo Fighters, но разбрахме, когато часовникът спря. Бандата издава безплатното EP „Saint Cecilia”!

Записите са направени в Остин, Тексас през миналия мекец, докато групата е била в града, за да участва на ежегодния Austin City Limits Music Festival. Foo Fighters записваха в Остин и част от материала за „Sonic Highways” от 2014 година.

Дейв Грол обясни създаването на EP-то в съобщение на сайта на бандата: „The Saint Cecilia Hotel, който е наречен на светицата, покровителка на музиката, е известен като „едно луксозно оттегляне от света”. И, повярвайте ми, наистина е! 14 стаи и един малък бар, закътано в горите в оживен квартал на Остин.

Когато нашият ван паркира там в малките часове на 30 септември 2015 година, ме връхлетя рядко импулсивна идея – да запишем някои песни в нашите почивни дни, които да дадем на света като едно „благодаря” за последните две години.

Въпреки че има студио от световна класа от другата страна на оградата (Arlyn Studios), мениджърът на хотела – Джени – ни предложи да записваме в самия хотел. Много щедро, но нереалистично предложение. Когато, обаче, превърлих идеята в главата си няколко пъти, започна да ми изглежда напълно смислено! Завръщайки се в града, където беше родена цялата концепция за „Sonic Highways”, влизайки още веднъж в една стая, която никога не е била проектирана като звукозаписно студио „a la Sonic Highways”, правейки малко музика! Съдба? Участ?”

„Saint Cecilia” можете да свалите безплатно от iTunes.

Foo Fighters

„Saint Cecilia”

Дата на издаване: 23 ноември

01. Saint Cecilia

02. Sean

03. Savior Breath

04. Iron Rooster

05. The Neverending Sigh

Ключови думи: