преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Finntroll също стават част от Sofia Metal Fest 2016

Финландците за първи път у нас!

Публикувано на 23 Декември 2015
Finntroll също стават част от Sofia Metal Fest 2016

Finntroll също са сред най-очакваните от българските феновете групи! Присъдинявайки се към Sofia Metal Fest 2016те заемат мястото за изява на 9 април точно преди легендарните Paradise Lost.  

Finntroll - митове и легенди: Троловете от Северния фолклор са смятани за мръсни същества с огромна сила и апетит. Тяхната гротескна физика е гарантиран комикс елемент, въпреки че хуморът тенденциозно е насочен към мрачната им страна, тъй като те са същества с глад за човешка плът. Не е изненадващо, че това им печели доста лоша репутация! По всичко личи обаче, че Finntroll са идеалното въплъщение на всички горепосочени описания и настроения, въпреки че при тях гладът за човешкото месо е заменен с неутолима жажда за алкохол.

Според легендата Finntroll са заченати в една пиянска нощ през март 1997 г. С голяма и тежка доза от бира и водка, примесени с народната мелодия в стил "Humppa" на финландската полка и тежки китари са изглеждали като добра идея на брадваджията  Somnium (екс-Thy Serpent, Impaled Nazarene) и вокалиста Katla. Дори след като дуото изтрезняло, концепцията все още пазела своята оригинална привлекателност, това предизвикало и появяването на могъщите Finntroll.

Само година по-късно Skrymer, Tundra, Trollhorn и божественият Beast Dominator се присъединяват към бандата, която скоро се превръща в най-голямото име на изгряващата Folk/Pagan Metal сцена, въпреки че подпирайки се на масата те никога не са си го поставяли за цел.

Следват промени в групата, цветни истории, но и създаването на страхотни композиции, преплитащи в себе Metal/Folk/Black metal. Ето и дискографията на групата: Rivfader (Demo, 1997), Midnattens Windunder (1999), Jaktens Tid (2001), Visor om Slutet (EP, 2003), Trollhammaren (EP, 2004), Nattfödd (2004), Ur Jordens Djup (2007), Nifelvind (2010), Blodsvept (2013).

ПОСЛЕПИС - Според друга легенда името Finntroll идва от стара финландска легенда, в която се разказва за шведски свещеници дошли във Финландия и попаднали в схватка с подивял мъж, избил повечето от тях. От разказите на оцелелите след завръщането им и историята за финландския трол се ражда и думата Finntroll.

KREATOR, POWERWOLF, PARADISE LOST и FINNTROLL на една сцена!

Не пропускайте, а БЪДЕТЕ ТАМ! \\mm//

Билетите се  продават в мрежата на Eventim в цялата страна, Сърбия и Румъния.

До 31 март включително цената на билетите ще е 120 лева. От 1 април до 10 април пропуските ще са по 140 лева. Билета за възрастова категория от 7 до 14 годишна възраст (включително) ще бъде с 50% по-евтин, а децата до 7 години ще влизат безплатно! Всички фенове под 18 години ще бъдат допускани само с с пълнолетен придружител и попълнена  от него декларация! Пълнолетен придружител е всеки родител, настойник или трето лице, полагащо грижи за детето, притежаващ  билет! Всеки придружител на малолетни или непълнолетни лица под 18 годишна възраст, трябва да носи попълнена и подписана в два екземпляра декларация, която може да изтегли оттук. Няма да се допуска един придружител на 3 (три) и повече лица под 18 години!

Събитието ще се състои на 9 и 10 Април 2016, в столичната зала Универсиада и е от типа фестивал на закрито (indoor fest). Предстои оповестяването на останалите участници и допълнителна информация.

Организаторите препоръчват навременното закупуване на билети!

BGTSC Ви пожелава весели и ефирни празници! 

Ключови думи: