преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Филмът „Lords Of Chaos“, посветен на норвежката блек метъл сцена, ще излезе през февруари

Историята е базирана на истински събития, разтърсили Норвегия в началото на 90-те

Публикувано на 03 Януари 2019
Филмът „Lords Of Chaos“, посветен на норвежката блек метъл сцена, ще излезе през февруари

Филмът „Lords Of Chaos“, разказващ разтърсващата история на норвежката блек метъл сцена от началото на 90-те, ще дебютира по кината на осми февруари. Той е режисиран от прочутия Йонас Окерлунд, работил с групи и изпълнители като Metallica, Rammstein, Мадона и The Rolling Stones, а копродуценти на филма са VICE Studios, 20th Century Fox, Scott Free Productions и Insurgent Media.

„Lords Of Chaos“ е описан като „ужасяващата история, базирана на истински събития, на една мечта, превърнала се в кошмар за група тийнейджъри, която излиза извън контрол“. Филмът проследява живота на Ойстейн Аарсет, основателят на Mayhem, който е убит през 1993-а година от Кристиан „Варг“ Викернес (Burzum).

Филмът разказва как Аарсет е обсебен от създаването на истински „норвежки блек метъл“ с бандата си Mayhem, но границата между публичност и реалност започва да се размива и следват „насилие, палежи и едно зловещо убийство, шокирало нацията“.

Във филма участват Рори Кълкин (Scream 4), който изиграва Ойстейн „Юронимус“ Аарсет, Емъри Коен (The Place Beyond The Pines), въплътил се във Варг, Антъни Де Ла Торе (Pirates Of The Caribbean: Dead Men Tell No Tales), Скай Ферейра (The Green Inferno), Джак Килмър, който е син на Вал Килмър, както и много други.

Режисьорът Йонас Окерлунд е оригиналният барабанист на Bathory, една от първите блек метъл банди, като става прочут с режисирането на музикални клипове за някои от най-големите имена в шоубизнеса. Това му носи редица награди, включително няколко награди Грами, награди на MTV и други.

Окерлунд споделя пред „The Hollywood Reporter“, че смята „Lords Of Chaos“ за своя „първи истински филм“. „Навлязох по-дълбоко с този филм от всички други мои филми. Подходът ми към другите ми творби беше такъв, какъвто е в музикалните видеа или рекламите, като работа. Но „Lords Of Chaos“ написах сам, а и той е една близка, лична история. Аз познавам тези хора. Всичките ми най-добри приятели все още са част от метъл сцената…Пер беше мой приятел. Всички бяхме шокирани от неговото самоубийство. Когато се появиха новините за подпалените църкви, аз вече живеех в Лос Анджелис, но всички знаехме кой стои зад това. Отдавна исках да направя този филм, от години предлагам идеята в Холивуд“, сподели Окерлунд.

„Lords Of Chaos“ беше излъчен за първи път пред публика на фестивала в Сънданс през 2018-а година.

Ключови думи: